Ervaren journalisten brengen dagelijks persoonlijk verhaal achter het nieuws

De presentatoren van de nieuwe 5 Uur Show, die vanaf maandag 17 augustus iedere doordeweekse dag te zien is bij SBS6, zijn bekend: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Twee ervaren journalisten die aan de hand van de actualiteiten onderzoeken wat er leeft in de samenleving, door gesprekken met zowel deskundigen als betrokken mensen met een persoonlijk verhaal. Actuele onderwerpen worden afgewisseld met aandacht voor crime, entertainment, royalty en politiek. Om de week presenteert één van hen de dagelijkse live talkshow.

Daarnaast werkt de 5 Uur Show samen met Hart van Nederland voor de dagelijkse update van het Nederlandse nieuws. Er is ook een nieuwe rubriek waarbij iemand aandacht vraagt voor een bepaald onrecht of zich druk maakt om regionale of landelijke gebeurtenissen. Ze worden niet gehoord of hebben geen idee hoe ze hun probleem moeten oplossen. In de studio wordt het probleem verder besproken en verschaffen deskundigen helderheid.

Brecht van Hulten: “De mix aan onderwerpen in combinatie met de actualiteit en het feit dat dit live tv is maakt het dat ik ontzettend veel zin heb om de 5 Uur Show te gaan presenteren. Nu kan ik, na mijn wat meer serieuze kant, ook een meer lossere kant van mezelf laten zien.`

Carolina Lo Galbo: “Als journalist en presentator vind ik het heerlijk om mensen te interviewen en ik kijk er enorm naar uit om dat nu te doen op het gebied van politiek tot showbizz. Ik wil graag ingewikkelde zaken eenvoudig maken en op zoek gaan naar het persoonlijke verhaal achter de actualiteit.”

Uitzending: vanaf maandag 17 augustus van maandag tot en met vrijdag, om 17.00 uur bij SBS6.

Meer over de 5 Uur Show