Ruimte om het beste uit jezelf te halen.

Shawni (midden) is meestal te vinden op het Cruyff Court in Moordrecht, waar ze coördineert en inspireert. Net als Johan Cruijff, die 25 jaar geleden zijn foundation oprichtte, gelooft ze heilig in de kracht van sport. Op ‘haar’ Cruyff Court ziet Shawni elke dag hoe kinderen en jongeren, met zeer diverse achtergronden, groeien door samen te sporten. Teamgeest, respect voor elkaar en heel veel plezier. De Johan Cruyff Foundation maakt er ruimte voor op 280 courts in 24 landen.

Sporten, spelen en ontdekken

Cruyff Courts zijn eigenlijk ouderwetse trapveldjes, maar dan in een modern, multifunctioneel jasje. Voor jongeren en kinderen betekent het een veilige sport- en speelruimte in hun eigen wijk, waar ze hun talenten ontdekken, voelen wat teamgeest is en respectvol met elkaar leren omgaan. Dat stimuleert ook de integratie en de leefbaarheid in stadswijken. 

Nieuwe helden

Het bekendste evenement op de courts is het jaarlijkse 6x6 voetbalkampioenschap voor 10 tot en met 12 jaar, waar in totaal zo’n 60.000 kids aan meedoen. Het wordt georganiseerd door de ‘Heroes of the Cruyff Courts’, jongeren die langdurig betrokken zijn bij een court in hun eigen buurt. Jaarlijks worden honderden jongeren door coaches opgeleid. Zij groeien uit tot nieuwe helden en rolmodellen.

Samen het verschil maken

De Cruyff Foundation ontving in 2021 een bijdrage van ruim € 2,3 miljoen. Dat jaar steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals de Cruyff Foundation werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld.