Elke maand verrast Gaston Starreveld vier postcodes in Nederland met de PostcodeStraatprijs. In de maand november gingen er maar liefst 24 Straatprijzen uit! De 41-jarige Vincent uit Amstelveen was een van de geluksvogels en won 75.000 euro. Vincent: “Na veertien jaar in een tweekamerappartement met mijn vriendin, kunnen we nu eindelijk groter gaan wonen!”

“We wonen op zich niet verkeerd hier in Amstelveen”, legt Vincent uit. “Het wooncomfort is goed, maar na veertien jaar groeien we ons tweekamerappartement uit. We waren al op zoek naar iets groters, maar dat is niet zo gemakkelijk tegenwoordig. Je hebt best wat eigen geld nodig. Dat maakt het lastig.”

Hechte familieband

Totdat ambassadeur Gaston Starreveld die ene dag in november opeens op de stoep stond met een blinkende gouden envelop. Vincent: “Dat was echt overweldigend! Ik heb meteen mijn familie opgebeld en we zijn ’s avonds nog bij elkaar gekomen om het te vieren. Mijn vader, stiefmoeder en mijn twee zussen met hun gezin wonen allemaal in Vinkeveen. Mijn vriendin en ik hebben een hele goede band met ze. We willen graag dicht bij ze in de buurt wonen. De huizenjacht in Vinkeveen is dus geopend!”

Pronkstuk veilig op de oprit

Vincent, die koerier is bij een Amerikaans vervoersbedrijf, laat er geen gras over groeien: “We hebben al een huis bezichtigd. Vergeleken met wat we nu hebben is het echt een kasteel! Het is 132 vierkante meter groot, het is op loopafstand van mijn familie en het heeft een eigen oprit. Als echte autoliefhebber is dat super fijn. Ik zal er een stuk geruster op slapen als ik weet dat mijn pronkstuk geen krassen of deukjes oploopt.”

Vinkeveens kasteeltje

En het paradepaardje van Vincents gedroomde huis is toch wel de tuin. “Aan de voor- en achterkant!”, vult de prijswinnaar enthousiast aan. “Mijn vriendin en ik houden heel erg van barbecueën. In ons huidige huis hebben we een klein balkonnetje. Daar mogen we wel barbecueën, maar zodra er één buurman klaagt, dan moet hij onmiddellijk uit. Dat hebben we dus maar niet geprobeerd. In ons Vinkeveense ‘kasteeltje’ zullen we daar geen last van hebben. Het enige wat we nu kunnen doen is duimen dat ons bod wordt geaccepteerd!”