Koken met Kanjers staat vol recepten met groenten. Zoals Yotam zelf aangeeft: "Zoals mijn vroege jaren me hebben geleerd, zijn groenten de sterren in de ingrediëntenwereld. Ze zijn eenvoudigweg heerlijk en eenvoudig te bereiden, dus ga ervoor en geniet!" Dat groenten zijn lievelings ingrediënt zijn verbaast ons dan ook niet, maar welk recept uit Koken met Kanjers kookt hij nou zelf graag als hij in de keuken staat? We vroegen het hem!

Welke gerecht staat regelmatig bij jullie thuis op tafel?

"Shaksuka is een gerecht dat bij mij thuis vaak op tafel komt, omdat het zo gemakkelijk is voor een brunch in het weekend. De orecchiette met kikkererwten en tomatensaus maak ik ook graag, omdat alles in één pan wordt bereid. Dat scheelt tijd en afwas."              

Waarom heb je voor Koken met Kanjers speciaal deze recepten gekozen?

"Ik wilde een aantal vegetarische gerechten die je thuis makkelijk kunt maken. In de recepten worden bekende ingrediënten gebruikt en ook ingrediënten die ik veel gebruik, maar die niet iedereen per se in zijn keukenkastje heeft staan. Granaatappelmelasse is zo'n ingrediënt dat ik vrij vaak gebruik, maar ik denk dat veel mensen het nog niet kennen of niet weten hoe ze hoe het moeten gebruiken. Het benadrukt zowel de zoete als de zure smaak en je kunt het perfect combineren met tomaten, geroosterde groenten en desserts."

Ik bezondig me ook wel eens aan het kopen van fruit en groenten buiten het seizoen

"Dat is afhankelijk van het seizoen. Het is veel makkelijker om een smaakvol gerecht te maken wanneer je ingrediënten op hun best zijn. Hoewel ik er tegenwoordig goed op let dat ik producten uit het seizoen koop, bezondig ik me ook wel eens aan het kopen van

fruit en groenten buiten het seizoen. Maar bij de eerste hap weet ik dan ook weer meteen dat een perzik of aardbei altijd lekkerder is in de zomer!"

Klik hier voor een persoonlijke videoboodschap van Yotam, extra recepten en een leuke winactie.

Klik hier