Duurzaam boodschappen doen is makkelijker dan u denkt!

Steeds meer mensen vinden milieu, dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en gezondheid belangrijk bij het doen van aankopen. Met honderden verschillende keurmerken en de complexe productieketens blijft het vaak onduidelijk hoe gezond, duurzaam of diervriendelijk producten nu écht zijn. Questoinmark wil consumenten helpen om de juiste keuze te maken in de jungle van producten en reclames.

Met de nieuwe app Checkit biedt Questionmark consumenten de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te zien waar het product vandaan komt, zodat het maken van een bewustere keuze veel gemakkelijker wordt. Met Checkit maakt u heel eenvoudig een duurzaam boodschappenlijstje en ziet u in één oogopslag hoe duurzaam uw favoriete producten zijn. Daarnaast geeft de app u direct suggesties voor duurzamere alternatieven in uw eigen supermarkt.

Questionmark gelooft dat door het informeren van consumenten ook producenten duurzamere alternatieven zullen gaan aanbieden. Een win-win situatie voor de consument en haar omgeving! Mede dankzij uw deelname ontving Greenpeace in 2013 een extra schenking voor dit Droomfondsproject voor het opzetten van Questionmark. En u kunt hem nu gebruiken. Bent u net zo enthousiast als wij? Download de app hier en test het zelf!