Een gouden briefje

Hoe is het nu met?

Marcel uit Mill won in 2014 € 710.000,- in de finale van Miljoenenjacht: “De dag begon vroeg, heel vroeg. Samen met mijn vrouw en 49 dorpsgenoten vertrokken we vanuit het Brabantse Mill met een touringcar naar de studio in Amsterdam. Ik had nooit verwacht dat ik met een enorme cheque naar huis zou gaan.”

“Voordat ik mijn vak verliet om het spel te gaan spelen, stopte een dorpsgenoot nog snel een briefje in mijn hand. Dit heb ik in de kleedkamer vluchtig doorgenomen. De man die het briefje gaf, had in de voorgaande weken bijgehouden in welke koffer het hoogste bedrag zat. Op basis van zijn theorie zou deze keer in koffer vier € 5.000.000 zitten. Zelf had ik nog niet over een tactiek nagedacht. Toen ik eenmaal naast Linda stond, besloot ik koffer vier tot het laatste bod te laten staan. Het bleek een gouden zet: mijn dorpsgenoot had gewoon gelijk! We hebben hier achteraf zo hard om gelachen.”

Pinbon als bewijs

“In mijn eigen koffer – nummer 21 – bleek achteraf € 2.500.000 te zitten. Toch heb ik nooit spijt gehad dat ik ben gestopt. Wie verdient er nou € 710.000 in anderhalf uur? Voor zo’n uurtarief zou iedereen toch tekenen?! Voor mij was het bedrag zo astronomisch, dat zelfs de cheque mij niet kon overtuigen. Twee weken lang heb ik gewacht op een seintje dat het geld op mijn rekening stond. Toen het zover was, ben ik gelijk naar de dichtstbijzijnde bank in het dorp gereden. Trillend heb ik mijn pinpas in de automaat gestopt. Daar stond het. Ik had echt gewonnen! Eenmaal thuis heb ik het pinbonnetje op tafel gegooid en geroepen: ‘Kijk, het staat er echt op!’. Mijn pinbon, bankafschrift en de cheque zal ik altijd blijven bewaren: het is het enige tastbare bewijs van dit onwerkelijke avontuur.”

A once in a lifetime expierence

“Met het gewonnen bedrag hebben we ons eerste huis gekocht. Direct nadat de verhuisdozen opgeruimd waren, hebben we het vliegtuig naar Australië gepakt. Daar hebben we samen met mijn ouders en onze kinderen vijf weken rondgereisd – a once in a lifetime experience! Tot onze grote verbazing was er hierna nog steeds geld over. Van het resterende bedrag gaan we nog steeds elk jaar lekker op vakantie. Dat geeft mij keer op keer zo’n winnaarsgevoel.” •