De afgelopen jaren heeft de Krajicek Foundation maar liefst 120 Krajicek Playgrounds gebouwd. Verspreid over heel Nederland kunnen dagelijks 4.500 kinderen zich op een gezonde en positieve manier ontwikkelen. Op woensdag 11 juli wordt de eerste overkapte Krajicek Playground geopend in Den Haag!

Eerste overkapping in Den Haag

Door deze overkapping zorgt de Krajicek Foundation ervoor dat kinderen 365 dagen per jaar een plek hebben waar ze kunnen buiten spelen en sporten. Per dag spelen er tussen de 30 en 60 kinderen op de Playground. Met het plaatsen van de overkapping wordt de periode dat kinderen kunnen buitenspelen verlengd. Nu spelen de kinderen voornamelijk van mei tot en met september buiten; straks het hele jaar door. Hierdoor wordt ook de verbinding met de Krajicek Scholarshippers en de buurt versterkt. Tijdens de feestelijke opening organiseert de Krajicek Foundation verschillende sporten en activiteiten. Zoals (freestyle) voetbal, tennis, basketbal, volleybal, dansen, drummen, henna workshops, stormbaan, wipe-out en staan er zelfs luchtkussens.

Dankzij de deelnemers

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij zal er na Den Haag ook in Rotterdam en Amsterdam overkapping geplaatst worden over de Playgrounds.

Lees meer over de Krajicek Foundation en dit extra project