Er is weer hoop in het regenwoud.

Hivos & Greenpeace

De vernietiging van het Amazonewoud is alarmerend. Gelukkig is er ook goed nieuws: op diverse plekken is de ontbossing met de helft verminderd. Dankzij vrouwen als Nemonte Nenquimo, president van de Waorani in Ecuador. Samen met haar volk, Hivos en Greenpeace gaat zij de strijd aan. Met overtuigend bewijs, waaronder satellietbeelden, wonnen de Waorani een belangrijke rechtszaak. Daardoor kunnen ze hun regenwoud nu duurzaam beschermen tegen ontbossing en olieboringen. De strijd tegen de kaalslag gaat door!

Juridische actie

Bosbranden, illegale houtkap, mijnbouw, oliewinning: de Amazone wordt ernstig bedreigd. Inheemse bewoners vechten voor het behoud van hun leefgebied. Dit is belangrijk voor de hele planeet, want het behoud van de Amazone is cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering. Hivos en Greenpeace strijden zij aan zij met de bevolking. In Ecuador, Brazilië en Peru wordt middels moderne technologie én lokale kennis bewijs verzameld waarmee juridische stappen kunnen worden gezet.

Nieuwe hoop

Zoals de Waorani in Ecuador samenwerken met Hivos, hebben de Karipuna in Brazilië hulp gekregen van Greenpeace. De Karipuna wilden de strijd tegen de ontbossing van hun leefgebied bijna opgeven. Nu het tempo van de ontbossing ook daar met 50% is afgenomen, dankzij intensieve monitoring en juridische acties, geloven zij er weer in. Zij zien de samenwerking met Greenpeace als hun allerlaatste kans. Een kans die mede mogelijk is gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij!

Samen het verschil maken

Greenpeace en Hivos ontvingen in 2017 een bijdrage van € 14,9 miljoen uit ons Droomfonds, voor het project All Eyes On The Amazon. Dit jaar kwam daar een speciale bijdrage van € 4 miljoen bij. Dankzij onze deelnemers kunnen we meer dan honderd organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl