Feestelijke opening Big Cat-Complex

Het is feest bij Stichting AAP. In het Spaanse Villena is vestiging Primadorus officieel geopend. Met deze opvang creëert AAP een veilig onderkomen voor tientallen leeuwen, tijgers en andere grote katten in nood. Alle 24 verblijven zijn afgerond en klaar voor gebruik.

Met de Extra Projectbijdrage van € 1.460.000,- , die Stichting AAP in 2015 kreeg van de Postcode Loterij, heeft AAP het Big Cat Complex kunnen realiseren. De uitbreiding was nodig, omdat de wachtlijst steeds langer werd. De Spaanse vestiging is vanwege het warme klimaat bij uitstek geschikt als locatie voor exotische zoogdieren. De eerste 8 verblijven waren precies een jaar geleden klaar en werden toen vanwege urgentie direct in gebruik genomen. In het afgelopen jaar heeft AAP 8 leeuwen, 4 tijgers, 1 poema en 1 luipaard een beter leven kunnen geven. Deze dieren zijn allemaal afkomstig uit de entertainmentindustrie en illegale handel.

“We pleiten al jaren voor een verbod op het gebruik van wilde dieren in de entertainment industrie.  Steeds meer Europese landen geven hier nu gehoor aan. Dat is goed nieuws voor deze dieren, maar dan moet er wel voldoende gespecialiseerde opvang zijn. Met name voor leeuwen en tijgers bleek hier een groot tekort aan te zijn”, vertelt AAP-directeur David van Gennep.

Koninklijk tintje

De opening had ook nog een Koninklijk tintje. Niemand minder dan Koningin Sofía van Spanje was aanwezig. Bij de opening accepteerde zij het verzoek om beschermvrouwe van de opvang te worden. Door haar naam aan de stichting te verbinden, zet ze AAP ook buiten Nederland op de kaart.

Stichting AAP zet zich al 44 jaar in voor de opvang van mishandelde dieren en wordt sinds 2001 gesteund door de Nationale Postcode Loterij. Wilt u met eigen ogen het goede werk van Stichting AAP zien? Dat kan! De opvang is binnenkort toegankelijk voor publiek.