Onbeperkt feesten voor iedereen

Handjes in de lucht voor Jan Tolhoek, crowdsurfend in zijn rolstoel tijdens het Zwarte Cross festival. Ook hij wil plezier hebben en lekker uit z’n bol kunnen gaan. Elk groot festival zou dus toegankelijk moeten zijn voor mensen met een fysieke beperking. Zover is het nu helaas nog niet. Samen met toonaangevende festivals gaat HandicapNL daarom aan de slag. Om te zorgen dat echt iedereen vanaf eind 2024 onbeperkt kan feesten op zeven drukbezochte evenementen.

Eerlijke kans

Rolstoeltrainingen, vriendschapsprojecten, buddies, festivals toegankelijk maken en nog veel meer: HandicapNL stopt pas als iedereen met een handicap een eerlijke kans krijgt en een waardevol leven kan leiden. Een leven met maximale kwaliteit. Velen denken dat de overheid het allemaal wel regelt voor deze groep mensen. In de praktijk wordt de noodzakelijke ondersteuning opgepakt door organisaties zoals HandicapNL.

300 projecten per jaar

Nederland telt ruim 2 miljoen mensen met een beperking, waaronder 440.000 mensen met een verstandelijke beperking. Zo’n 60% van hen voelt zich regelmatig eenzaam en onbegrepen. HandicapNL maakt jaarlijks 300 projecten mogelijk, zorgt dat jaarlijks honderden mensen met een handicap op vakantie kunnen en helpt elk jaar honderd gehandicapte jongeren aan een zelfstandige woonruimte, inclusief begeleiding.

Samen het verschil maken

Voor het project ‘Onbeperkt feest’ ontvangt HandicapNL dit jaar een extra bijdrage van € 483.000,­. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast HandicapNL meer dan 175 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld