Hallo opa en oma, ik ben Ben

Rechie (29) uit Son en Breugel won in de septembertrekking van de Postcode Loterij de Postcode Straatprijs. Zij speelt mee met twee loten dus dat maakt dat zij 50.000 euro rijker is. Over een bestemming voor het geld hoeft zij niet lang na te denken: “Ik wil mijn pasgeboren zoontje voorstellen aan zijn opa en oma op de Filipijnen.”

De van oorsprong Filipijnse Rechie woont sinds vier jaar in Nederland. Rechie werkt als serveerster en postbezorger in Son en Breugel en is gelukkig met haar man Jeroen. Tot grote vreugde kreeg het stel vorig jaar hun eerste kind. Een zoontje genaamd Ben.

Familie is niet te koop

Een kindje erbij is niet alleen heel gezellig, maar ook duur. Daarom is de prijs van 50.000 euro meer dan welkom. Maar dat is niet het belangrijkste voor Rechie. Veel belangrijker is dat ze nu vliegtickets kan betalen voor haar man Jeroen, éénjarige zoontje Ben en zichzelf: “We willen Ben heel graag voorstellen aan zijn opa en oma op de Filipijnen. Door de enorme afstand hebben zij elkaar nog nooit gezien.” Rechie en Jeroen kunnen niet wachten. Want er gaat niets boven familie!

Ben is ziek

Het plan was om snel inentingen te halen voor de kleine Ben en in december van dit jaar al af te reizen naar de Filipijnen. Maar de reis wordt iets uitgesteld, vertelt Rechie. “Twee weken na zijn geboorte, kreeg Ben last van uitslag op zijn huid. Inmiddels is duidelijk dat hij een allergie heeft. Wat het precies is, is nog niet bekend. Dat moet de dermatoloog ons vertellen. Daarom stellen we de reis uit. Waarschijnlijk gaan we nu in februari. Maar het allerbelangrijkste is dat Ben helemaal gezond is als hij zijn opa en oma ontmoet!”

Bent u ook benieuwd hoe de ontmoeting tussen Ben en zijn opa en oma op de Filipijnen zal zijn? U leest het hier!