“Het is altijd een groot feest!”

Al 14 jaar is Jan Beier de vaste chauffeur van Gaston. Samen rijden ze het hele land door om winnaars te verrassen met de Straatprijs. De mannen hebben met elkaar al heel wat meegemaakt, maar het verveelt nooit onderweg, zegt Jan. “Ik vind het erg bijzonder. In al die jaren hebben we nog nooit één meningsverschil gehad.” Volgens Jan is dat ook precies zoals het hoort. “We kunnen alles tegen elkaar zeggen en hoeven maar naar elkaar te kijken om te weten wat er aan de hand is.” Al houden ze wel van een goede discussie op zijn tijd. “Dat is juist leuk, het levert mooie gesprekken op."

Naast het voeren van goede gesprekken houden Jan en Gaston ook erg van muziek. “Gaston heeft wel 5.000 nummers op zijn telefoon. Zodra we instappen, bepalen we de stemming en zetten we de muziek aan. Al is de cameraploeg het niet altijd eens met onze muzieksmaak. Aan het begin van de rit zeggen ze: “Hé, kan die herrie niet uit?”. Maar na een kwartier is iedereen mee aan het zingen hoor.”

Op de plaats van bestemming komen is niet altijd even makkelijk, volgens Jan. “We waren in Apeldoorn op een boerderij en het was prachtig winterweer. Een heldere blauwe lucht en een fijne winterzon. Toen bleek dat in het westen, waar we naartoe moesten, de ergste sneeuwbui sinds jaren aan de gang was. De hele Randstad stond stil. Wij dachten, jongens wat kletsen jullie nou? En we zijn gaan rijden. Al snel kwamen we erachter dat het inderdaad hevig sneeuwde en we geen kant op konden. Omdat we al jaren het hele land doorrijden, weten we in elk dorpje en stadje wel een kroeg of restaurant te vinden. Dus besloten we de eerste de beste afslag te nemen. We kwamen in Muiden terecht en hebben de hele avond heerlijk bij ‘ome Co’ aan de bar gezeten. Toen de file eindelijk was opgelost, zijn we vertrokken. Uiteindelijk waren we om 2 uur ’s nachts terug in Amsterdam.”

Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar ook in een normale week maken Jan en Gaston lange dagen. “Vaak vertrekken we om 9.00 uur in de ochtend en komen we ‘s avonds laat pas thuis”, aldus Jan. Maar vervelen doet het nooit. “Als wij de straat in rijden met onze opvallende bus is het direct groot feest. We worden zo hartelijk ontvangen. Ik vind het geweldig dat wij de afgelopen jaren al zoveel mensen mochten verrassen.”

Het kan zomaar zijn dat Jan en Gaston binnenkort uw straat inrijden. Want vanaf 1 september maken we niet elke week, maar elke werkdag de winnaars van de Straatprijs bekend. De deelnemers in de winnende postcode winnen € 25.000,- per lot (*incl. StraatprijsVerdubbelaar) en één gelukkige winnaar wint ook nog eens een BMW. De hele maand september: elke werkdag een Straatprijs! Dat zijn heel veel Straatprijzen, dus heel veel winnaars. Meer weten over de Straatprijs? Bekijk dan snel onderstaand filmpje voor meer uitleg:s van deze Buurt-Tonnen vindt u hieronder:

[embedcode video]