Hoe is het nu met?

Deze maand is Gaston weer op pad geweest om winnaars van de PostcodeStraatprijs te verrassen. Deze keer ging de reis naar Duivendrecht. En wat werd Gaston hier feestelijk ontvangen! Wij spraken buren Martijn en Ger om terug te blikken op het verassingsmoment.

“Het is pas feest als Gaston is geweest!”, zong de 63-jarige Martijn toen hij Gaston bij zijn voordeur trof. “Dit liedje schoot me ineens te binnen.”, vertelt hij lachend. “Het was zo’n verrassing. Je ziet het altijd bij een ander gebeuren en nu was het gewoon mijn beurt!”.

Gaston verraste Martijn met een cheque van 25.000 euro: “Dat is toch wel heel veel geld dat je zo in één keer voor je neus ziet. En dat hele bedrag is dan voor jou. Dan sta je wel even te kijken.” En het geld komt zeker niet ongelegen voor Martijn: “Het is heel fijn om dit bedrag te winnen, juist nu. Het is niet verkeerd om in deze tijd wat extra ruimte te hebben.”

Martijn heeft ook al iets op het oog: “Mijn bed is echt aan vervanging toe. Ik wil eigenlijk heel graag een nieuw luxe bed kopen. Dit is het moment dat het kan! Ik ga me de komende tijd dus lekker verdiepen in bedden.” Behouden blijft Martijn wel: “Het geld hoeft niet meteen op, daar wil ik wel voor waken: twee keer je neus snuiten en het is op. Mij niet gezien! Ik ga er lekker lang van genieten.”

In hetzelfde schuitje: buuf Ger

“Goeeeedemiddag!”, riepen buurvrouw Ger en dochter Desteney in koor toen zij de deur voor Gaston openden. De 50-jarige Ger weet niet wat zij meemaakt als zij vervolgens een cheque van 25.000 euro overhandigd krijgt: “Jullie hebben mij zo gelukkig gemaakt! Deze prijs komt op het perfecte moment.”

De gulle Ger heeft bijzondere plannen met haar prijs: “Mijn kinderen zijn mijn alles, dus die ga ik eens goed verwennen. Nu heb ik de ruimte om hun te geven wat ik wil. Dat maakt mij het aller gelukkigst! Mijn dochter Desteney mag haar rijbewijs halen en mijn zoon Yaennick krijgt een laptop voor school.”

Na lang nadenken kan Ger toch wel één ding noemen dat ze zichzelf cadeau kan doen: “Mijn auto is eigenlijk echt aan vervanging toe, dus ik ga een leuk tweedehands autootje kopen voor mezelf. Ik moet mijn zoon elke dag naar school brengen en ik wil wel dat hij veilig vervoerd wordt. Als mijn dochter Desteney haar rijbewijs heeft gehaald, kan zij er ook lekker in gassen!”

“Op het moment dat je het bedrag op de cheque ziet staan besef je nog niet dat het echt is. Het is een onbeschrijfelijk gevoel.”, vertelt Ger. “Ik geloof het soms nog steeds niet. Dan pak ik de cheque er nog een keer bij en houd ik deze vast om te beseffen dat het echt is gebeurd allemaal. De prijs is hier heel goed terechtgekomen.” •

Elke week een PostcodeStraatprijs!

We maken elke week een winnende postcode van de PostcodeStraatprijs bekend! Als deelnemer maakt u automatisch kans op deze prijs. Daarnaast maakt u deze maand weer kans op vele andere prijzen.

Bekijk het prijzenpakket van oktober