Als u vis koopt, zorg er dan voor dat u vis met het ASC- of MSC-keurmerk koopt. Zo helpt u mee aan een gezonde zee. Tijdens de Bewuste Visweek ontdekt u bij de Nederlandse supermarkten, visleveranciers, visspecialisten, hoe uitgebreid het visassortiment met het MSC- en ASC-keurmerk is.

Waarom Bewuste Visweek? Bekijk de animatie!

Waarom zou u kiezen voor duurzame en verantwoorde vis? En wat heeft de vis op je bord te maken met mooie natuur? Wat kun jij doen om nu en in de toekomst vis te kunnen blijven eten?

Wie zelf aan de slag wil met ASC en MSC gecertificeerde vis, schaal- en schelpdieren kan dat eenvoudig met een enkele ‘Lunchandlearn’ instructie video’s. Kijk hoe u een gemakkelijk avondmaal bereidt met ASC gecertificeerde garnalen en MSC gecertificeerde schol. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk deze recepten-video’s!

Steeds vaker een bewuste keuze

Goed nieuws! De groei van de verkoop van visproducten met ASC- of MSC-keurmerk is in de eerste helft van 2017 met bijna 30% gestegen. En dat is ook nodig, want door de juiste keuze te maken stimuleert u de verbetering in kwekerijen en visserijen wereldwijd! Het stimuleren van een duurzame visserij en een verantwoorde viskweek is van groot belang voor de gezonde oceanen, meren en rivieren. Door de vraag en verkoop van vis met het ASC- en MSC-keurmerk ontstaat er een prikkel voor vissers en kwekers om rekening te houden met het milieu.

Dankzij u

De MSC wordt sinds 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 4,8 miljoen euro voor haar activiteiten.