Trouwe maatjes met een missie

Maaike kan niet lopen en haar handen nauwelijks gebruiken. Tot 3,5 jaar geleden was ze compleet afhankelijk van haar omgeving en thuiszorg. En toen was daar hulphond Biba. Een maatje met een missie: Maaike zoveel mogelijk vrijheid teruggeven. Van de wasmachine legen en kastjes openen tot samen op pad gaan. Zo helpen de viervoeters van Hulphond Nederland volwassenen en kinderen met een fysieke beperking, epilepsie of een geestelijke zorgvraag, én hun omgeving, aan een betere kwaliteit van leven.

Goede hulp

Er zijn verschillende soorten hulphonden. De bekendste hulphond is de hulphond die mensen met een fysieke beperking helpt met alledaagse handelingen, zoals het oprapen van voorwerpen. De epilepsiehulphond signaleert epilepsieaanvallen en zorgt dat mensen voor en na een aanval veilig zijn. De therapiehulphond biedt steun tijdens therapiesessies voor allerlei psychische hulpvragen. Hulphonden kunnen dus voor veel verschillende zorgvragen ingezet worden om mensen te helpen!

Een onmisbaar maatje

Hulphonden maken een groot verschil in het leven van mensen met een beperking. Een hulphond geeft iemand vrijheid en zelfstandigheid. Hulphond Nederland wil meer honden en trainers opleiden om nog meer mensen met een hulphond te kunnen helpen. Deze opleidingen zijn prijzig. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan Stichting Hulphond meer mensen helpen.

Samen het verschil maken

Hulphond Nederland ontving de afgelopen vijf jaar een totale bijdrage van € 1.803.000,-. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals Hulphond Nederland werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld.