Al bijna 20 jaar is onze ambassadeur Gaston Starreveld het vaste gezicht van de Straatprijs. Als hij met zijn opvallende bus de straat in komt gereden, is het direct feest. “Het leuke aan de Straatprijs is dat het altijd een groot avontuur is. We weten van tevoren nooit welke winnaars we deze keer weer mogen verrassen.” Op de vraag of het uitreiken van een Straatprijs nooit gaat vervelen, is Gaston heel stellig. “Nee, natuurlijk niet. Het is altijd zo leuk. Ik ben elke keer weer benieuwd waar we terechtkomen en hoe het geld besteed zal worden.”

Niet alleen in de winnende straat, maar ook onderweg maakt Gaston leuke dingen mee. “De bus waarin we rijden valt natuurlijk heel erg op. Dus het komt regelmatig voor dat mensen toeteren, of roepen: “Hé, rijd even achter mij aan. Dan kan ik de cheque in ontvangst nemen!” Het is altijd gezellig onderweg.”

Beide benen op de grond

Ook op straat wordt Gaston regelmatig aangesproken. “Ik vind het leuk als winnaars mij vertellen wat ze met het geld gedaan hebben. Vaak kopen ze een auto, doen ze een verbouwing aan het huis, investeren ze in nieuwe meubelen of gaan ze op vakantie. Wat mij opvalt is dat winnaars, naast dat ze natuurlijk hartstikke blij zijn met hun prijs, met beide benen op de grond zijn blijven staan. Al die mooie spullen zijn leuk, maar het gaat erom dat je tevreden bent met wat je hebt.”

Bijzondere wens

Eén winnaar is Gaston altijd bijgebleven. “Er was een mevrouw die geen nieuwe spullen wilde, maar zei: “Ik ga vlees kopen, een biefstuk bijvoorbeeld”. Toen besefte ik dat we met de Straatprijs soms echt het verschil kunnen maken. Dat vind ik zo tof en bijzonder om te doen.” Als de uitreiking is geweest en de hele crew afscheid heeft genomen van de winnaars, moet Gaston altijd even bijkomen. “In de auto is het de eerste tien minuten nog rustig. Daarna komen pas het besef, de verhalen en de evaluatie. Elke keer denk ik weer: jeetje, wat maken we een boel mee."

Het kan zomaar zijn dat Gaston binnenkort uw straat inrijdt, want vanaf 1 september maken we niet elke week, maar elke werkdag de winnaars van de Straatprijs bekend. De deelnemers in de winnende postcode winnen € 25.000,- per lot (*incl. StraatprijsVerdubbelaar) en één gelukkige winnaar wint ook nog eens een BMW. De hele maand september: elke werkdag een Straatprijs! Dat zijn heel veel Straatprijzen, dus heel veel winnaars. Meer weten over de Straatprijs? Bekijk dan snel onderstaand filmpje voor meer uitleg: