Inwoners Bleiswijk winnen ruim 3,2 miljoen euro bij Postcode Loterij

Heel dorp valt in de prijzen

Amsterdam - Inwoners van Bleiswijk winnen ruim 3,2 miljoen euro bij de Postcode Loterij. Dat is vanavond bekendgemaakt in het tv-programma ‘Eén tegen 100’. De miljoenenprijs is gevallen in postcodegebied 2665. Omdat alle postcodes in Bleiswijk beginnen met deze vier cijfers, delen alle inwoners die meespelen met de Postcode Loterij mee in de prijs. Vrijdag 8 augustus maakt de loterij bekend op welke volledige postcode en in welke straat de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?

Deze miljoenenprijs (de zogeheten ‘EuroKanjer’) bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Alle deelnemers waarvan de postcode begint met 2665, winnen met elkaar de wijkprijs van ruim 1,6 miljoen euro. De andere ruim 1,6 miljoen euro gaat naar de deelnemers van de volledig winnende postcode (2665 én de twee bijbehorende letters) hierbinnen. Om welke postcode dit gaat wordt vrijdag 8 augustus onthuld.

Feestelijke uitreiking met optreden van Wolter Kroes

Wijkwinnaars uit Bleiswijk kunnen vrijdagavond 8 augustus horen welk bedrag zij per lot ontvangen. Voor de bekendmaking van het wijkbedrag organiseert de Postcode Loterij een feestelijke uitreiking op de parkeerplaats ter hoogte van Dorpsstraat 85 in Bleiswijk. Gaston Starreveld presenteert de uitreiking en er is een optreden van zanger Wolter Kroes. Iedereen uit Bleiswijk is welkom, de toegang is gratis. Het terrein gaat om 18.30 uur open en de uitreiking zal plaatsvinden tussen 19.00 en 20.00 uur.

Verdeling op basis van Kanjerpunten

Hoeveel de hoofdwinnaars en de wijkwinnaars exact winnen, hangt af van hoeveel mensen met hoeveel loten meespelen in de julitrekking van de Postcode Loterij. Verder gebeurt de verdeling op basis van het aantal Kanjerpunten dat deelnemers het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten. Hoe langer een lot meespeelde in 2014, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze prijs hebben deelnemers maximaal 8 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Miljoenenprijzen door het hele land

Het afgelopen jaar reikte de Postcode Loterij vele miljoenenprijzen uit. Deze prijzen vielen onder meer in Obdam, Utrecht, Vrouwenpolder, Noordwijk, Assen en Middelaar.