Altijd welkom voor steun en begrip

Verdriet. Machteloosheid. Angst. Als je kanker krijgt heeft dat een enorme impact op je leven. Jacinta (rechts) heeft een ongeneselijke vorm van kanker. Het helpt haar enorm dat ze altijd terecht kan bij een centrum van Stichting IPSO. Daar ontmoet ze begripvolle lotgenoten en vindt ze steun en troost. Ook haar man en kinderen zijn er welkom. Jaarlijks bezoeken 200.000 mensen met kanker een IPSO centrum, waar deskundige vrijwilligers informele, psychosociale zorg bieden.

Kom binnen!

Stichting IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) beheert 75 inloophuizen in Nederland. De deuren staan open voor iedereen die leeft met kanker. Voor mensen die niet meer genezen of het leven weer proberen op te pakken na kanker. Je ontmoet er anderen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. En bent welkom voor wat afleiding of een goed gesprek.

In de buurt

Jacinta is blij met het IPSO centrum bij haar in de buurt, waar ze naar een vrouwengroep gaat. “Mensen in mijn omgeving begrijpen dat ik ziek ben, maar het is moeilijk uit te leggen wat het met je doet," zegt ze. “Met lotgenoten is er herkenning. We begrijpen elkaar, hebben allemaal onze angsten die we met elkaar delen. Wat ook fijn is, is dat we écht naar elkaar omkijken.”

Samen het verschil maken

Stichting IPSO ontving dit jaar een eenmalige bijdrage van € 800.000,-. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals Stichting IPSO werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld.