De KoningsKanjer van € 36,7 MILJOEN euro valt in Limburgse Weert

De Weerter vlaai kan uit de koeling worden gehaald: 1 mei is nu al de mooiste dag van het jaar voor 15 inwoners uit het Limburgse Weert. De allereerste KoningsKanjer ooit is op hun postcode (6002 AR) gevallen. De gelukkige winnaars verdelen de helft van het miljoenenbedrag (18,35 MILJOEN euro) met elkaar. De andere helft gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (de eerste vier cijfers van de postcode: 6002).

De vijftien geluksvogels die meespelen met de volledige winnende postcode verdelen de helft van de KoningsKanjer van € 36,7 MILJOEN euro (18,35 miljoen euro) met elkaar. Zij nemen cheques uiteenlopend van 965.789 euro tot 2.897.368 euro in ontvangst.

Henk en Ciska worden door Caroline Tensen verrast met een cheque van 1.931.578 euro. Ciska: “Ik werk al veertig jaar in de horeca. Mijn droom kwam uit toen ik twee jaar geleden mijn eigen lunchroom opende. Met de prijs wil ik mijn zaak verbouwen. Dan hebben al mijn klanten er plezier van. Met de marktkooplui die altijd bij ons op het plein staan gaan we straks op vakantie naar Ierland. Die jongens trakteren we daar allemaal op een rondje. Dat wordt feest, hoor!’’

KoningsKanjer_winnaars_koffietijd.jpg

 

Ook buurtgenoten vallen in de prijzen

Niet alleen deelnemers die meespelen met de winnende postcode vallen in de prijzen. Ook deelnemers waarvan de postcode begint met 6002, delen mee. Hoeveel zij per lot winnen, wordt op zaterdag 7 mei feestelijk bekend gemaakt op het wijkfeest.