Let op! Valse berichten in omloop

We hebben meerdere berichten ontvangen dat er namens onze ambassadeur Gaston Starreveld via Instagram en Facebook contact wordt opgenomen, door deze persoon wordt gemeld dat men een prijs heeft gewonnen en dat men daarvoor geld moet overmaken. Deze berichten zijn vals en niet van ons of Gaston afkomstig. We hebben hier melding van gemaakt bij de autoriteiten. We vragen onze deelnemers nooit om geld naar ons over te maken wanneer zij een prijs hebben gewonnen.

Eerder waren er valse telefoontjes in omloop. Namens de Postcode Loterij werd gebeld met het bericht dat u  € 375,-  heeft gewonnen. Vervolgens wordt er een sms gestuurd met een vraag om de bankrekening te verifiëren. Ook deze gesprekken en sms’jes zijn niet afkomstig van ons.

Twijfelt u over de echtheid van een telefoongesprek of een bericht via e-mail, social media of ander kanaal? Weet dan dat deelnemers meespelen met de loterij op basis van een abonnement. Wij kennen onze deelnemers dus. Daarom zullen wij nooit vragen om uw gehele IBAN in te vullen voor het overmaken van een gewonnen bedrag. U ontvangt een geldprijs automatisch. Ook vragen we u nooit om een bedrag naar ons over te maken, naast uw abonnementskosten. Wanneer u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice, via 088 0201010.

We vinden het vervelend dat dit gebeurt en houden het nauwlettend in de gaten. Waar mogelijk nemen we stappen om onze deelnemers hier tegen te beschermen.

Meer informatie over wat u kunt doen als u een vreemd telefoontje heeft ontvangen, vindt u op www.fraudehelpdesk.nl.