Terugblik met Miljoenenjacht winnares Carmen

‘’Het is altijd mijn droom geweest om in Miljoenenjacht te komen,” zegt Carmen (25) enthousiast. Als eerste winnares van het nieuwe Miljoenjachtseizoen is dat haar meer dan gelukt. De Groningse mocht maar liefst 211.000 euro mee naar huis nemen tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Haar Miljoenenjacht-droom is het begin van een heleboel andere dromen die nu uitkomen, vertelt Carmen: “Ik ben net afgestudeerd en kan mijn studieschuld afbetalen, met minder stress beginnen aan het werkende leven en ook nog familie meenemen naar Indonesië!”

Indonesië

Carmen is net klaar met haar studie en woont samen met haar vriend in Groningen. Ze wil van haar winnaarsgeld haar vriend, ouders en broers meenemen naar Indonesië. Specifieker de stad Manado, in het noordelijke puntje van het land: “Mijn opa en oma zijn in 1960 naar Nederland gekomen met een aantal ooms. Ondertussen is er ook weer familie terug geëmigreerd, onder andere naar Manado. Met mijn prijs kunnen we ze op gaan zoeken. Meer dan tien jaar geleden zijn we ook eens in Indonesië geweest met ons gezin. Daar hebben mijn ouders toen heel lang voor moeten sparen want ze hebben zes kinderen. Mijn jongste broertje was destijds 9 en ik was ook pas 13, dus wij hebben er niet meer zo veel herinneringen aan. Daarom vind ik het extra mooi om weer met iedereen te gaan.”

Goede Doelen steunen en een droom die uitkomt

Een van de redenen dat Carmen meedeed aan de Postcode Loterij is voor de goede doelen die ze ermee steunt, vertelt ze. Vroeger keek ik altijd Miljoenenjacht met mijn moeder, zo werd het mijn droom om in de show te komen. Toen ik een mail kreeg waarin stond dat ik geselecteerd was, kon ik mijn geluk niet op. Tenminste, nadat ik gebeld had om te vragen of het écht geen nepmailtje was. Ik geloofde eerst niet dat het waar kon zijn.”

Rondje van de zaak

“Ik mocht natuurlijk nog niks zeggen over mijn prijs, dus ik had gezegd dat ik iets kleins won en maar even in beeld kwam,” grinnikt Carmen. “De telefoon ontplofte, allemaal positieve mensen en lieve reacties, ook van mensen waar ik het niet van zou verwachten. Dat is hartstikke leuk. Binnenkort ga ik lekker uit eten met mijn vriend om het samen te vieren. En ik wil er op mijn studentenvoetbalvereniging een gezellig avondje van maken. Je kunt daar een fust aanbieden, een soort groot rondje van de zaak. Daar heb ik echt heel veel zin in. Anderhalf jaar geleden was ik nog student. Als iemand toen tegen me had gezegd dat ik nu mijn master, een huis en twee ton zou hebben, had ik hem finaal voor gek verklaard. En kijk eens waar we nu zijn!”

Over Postcode Loterij Miljoenenjacht

In Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden vijfhonderd deelnemers van de Postcode Loterij uit tien Nederlandse wijken om verschillende grote prijzen. Eén van de aanwezige deelnemers neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel’ te spelen. Diegene maakt met dit spel kans om een geldbedrag tot wel vijf miljoen euro te winnen. Postcode Loterij Miljoenenjacht is tot en met zondag 16 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 19.55 uur bij SBS6.