Terugblik met Miljoenenjacht winnaar Nelly

Een jaar geleden was Nelly (55) de gelukkige winnaar van de eerste aflevering van de bekende spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’. Ze was 49 andere kandidaten te slim af en bij het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’ haalde ze maar liefst 433.000 euro op. Nelly is al 32 jaar samen met haar man Pieter en samen hebben ze drie kinderen en hondje Baily. Ze zijn dol op het Zeeuwse strand en dromen al jaren van een mooi vakantiehuisje aan de kust. Hoe is het een jaar later met Nelly, haar gezin en hun Zeeuwse plannen?

Op 3 september 2021 stond Nelly in de studio om het Miljoenenjacht-avontuur aan te gaan. Die ochtend waren ze nog bezig met verven in huis: “De spetters zaten letterlijk nog op mijn bril toen ik naar de studio ging. Eenmaal bij de studio aangekomen zat de spirit er goed in. “Als grapje zei ik nog tegen de beveiligers: ‘Je loopt wel met me mee als ik gewonnen heb hè?’ Maar ik had er natuurlijk niet al te veel van verwacht, we zouden wel zien. Samen met haar zoon Martijn had Nelly afgesproken dat ze de koffers in vorm van een M weg zouden spelen. Linda was zo lief en vriendelijk! Ze stelde me helemaal op mijn gemak voor ik de finale inging en ook tijdens de commercials. Ik hoop dat toekomstige deelnemers net zo’n leuke dag gaan hebben als wij, met evenveel succes en geluk!”

433.000 euro mee naar huis

De strategie van Nelly en haar zijn Martijn bleek een goede en zorgde ervoor dat ze naar huis gingen met maar liefst 433.000 euro. “Aan het begin vraag je je af of je droomt. Ik kreeg een soort gedachtetornado, er ging echt van alles door mijn hoofd. In de auto terug naar huis heb ik meteen mijn man gebeld en eenmaal thuis aangekomen een wijntje opengetrokken. Later die dag kwamen de kinderen thuis. De oudste riep uit: ‘Ik wist het, ik wist het!’ Ik was wel helemaal over mijn slaap heen door de adrenalinemodus,” vertelt Nelly over het moment nadat ze gewonnen had.

Huisje in Zeeland

Nelly en haar man Pieter hebben de winst meteen een bestemming gegeven: “We hebben de tuin aangepakt, meubels gekocht en een overkapping laten plaatsen. Verder hebben we elektrische fietsen aangeschaft zodat we gemakkelijk bij onze kinderen op bezoek kunnen gaan, die wonen in de buurt. We zijn met z’n tweetjes lekker naar Curaçao geweest. De kinderen hebben een deel gekregen voor de aanschaf van een woning. Verder hebben we nog een stuk apart gezet. Jeetje, wat klinkt het decadent als ik het zo opnoem! Het was ook zo onwerkelijk, er is heel veel veranderd in ons leven. Het huisje in Zeeland is nog steeds onze grote droom, maar dat moet nog even wachten. We hopen daar heerlijk onze oude dag door te kunnen gaan brengen.”