Winnaar SuperPostcodePrijs 1 miljoen

Toen de 67-jarige Judith door haar luxaflex spiekte, wist ze niet wat ze zag: Postcode Loterij-ambassadrice Nicolette van Dam stond bij haar op de stoep. “Ik word voor de gek gehouden”, dacht Judith. “Nicolette komt echt niet langs om € 1.000,- uit te reiken, dus het moest wel een grote prijs zijn!”. En dat was zo: Judith mocht een cheque van € 50.000,- in ontvangst nemen.

“Mozes, wat goed!”, reageerde Judith toen ze het bedrag van € 50.000,- op de cheque tevoorschijn zag komen. “Zo’n hoog bedrag had ik zeker niet verwacht.” Het duurde het even voor ze écht begreep wat haar was overkomen en nog steeds moet ze zichzelf af en toe even knijpen: “De cheque staat naast de TV met het bosje bloemen erbij. Als ik zeker wil weten dat het écht is gebeurd, hoef ik maar in mijn ooghoek naar de cheque te kijken. Die blijft daar voorlopig dus nog wel staan!”.

Nieuws in Suriname

Hoewel Nicolette de prijs in Amstelveen uitreikte, was het niet alleen dáár het nieuws van de dag: “Mijn broer belde me en vroeg: ‘Kan ik je feliciteren?’”, vertelt Judith. “Ik vroeg hem waar hij me mee wilde feliciteren en toen bleek dat hij op het nieuws in Suriname had gezien dat ik een prijs had gewonnen bij de Postcode Loterij. Ongelofelijk! De felicitaties komen dus van heinde en ver binnendruppelen. Iedereen gunt het me enorm, dat is een fijn gevoel.”

“Een teken van waardering”

“Voor mij is de prijs een teken van waardering”, vertelt Judith. “Ik heb drie zoons en één van hen is vorig jaar overleden. Hij had een meervoudige beperking. Met deze prijs wil mijn zoon mij denk ik bedanken voor de zorg die ik heb al die jaren heb gegeven. Hij dacht: ‘Ik wil mijn moeder bedanken en nu kan ze er zelf van genieten’.”

Een bijzondere reis

“Ik heb altijd gezegd dat als ik een prijs win, dat ik met mijn zoons naar Suriname ga. Al jaren vertel ik mijn twee andere zoons over het land. Vroeger was het er heel anders, maar toch wil ik ze graag laten zien waar zij vandaan komen. Verder ben ik dol op mijn huis en moet er nog het een en ander opgeknapt worden. Nu kan ik nu in ieder geval eindelijk jaloezieën aanschaffen.

Ik blijf mezelf en ik ga geen gekke dingen doen met mijn prijs. Wel heb ik nu de middelen om bepaalde dingen te doen die ik al heel lang wilde doen, maar waarvoor ik het geld niet had. Verder ben ik áltijd al ‘rijk’ geweest: ik heb geweldige zoons en een lieve familie. Daar bof ik maar mee, want dat is niet te koop!”

SuperPostcodePrijs

Tot het einde van het jaar wint élke week een postcode de SuperPostcodePrijs van € 1 MILJOEN! Élke week € 1 MILJOEN om samen met uw buren te delen. Klik hier voor de uitleg over deze prijs.

Hoe werkt de SuperPostcodePrijs?