Dankzij uw deelname heeft Sea Shepherd een nieuw patrouilleschip kunnen bouwen, dat in staat is om onder extreme weersomstandigheden Japanse walvisvaarders tegen te houden. Met dit nieuwe schip heeft Sea Shepherd zijn nieuwe wapen in de strijd ter bescherming van het leven in de Zuidelijke Oceaan gelanceerd. Lange tijd is de afgelegen, koude en ruige Zuidelijke Oceaan bij Antarctica buiten schot gebleven, maar stropers en vissers zijn hard op weg ook dit gebied te plunderen.

Sea Shepherd kreeg een bijdrage van maar liefst € 7,5 miljoen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij en kan daarmee een nieuwe stap maken in de bescherming en het behouden van de diersoorten en ecosystemen in de oceanen. Ook kan Sea Shepherd nu als waakhond optreden, zodat illegale ongereguleerde vissers worden afgeschrikt en geïdentificeerd. De organisatie zal bij de patrouilles bewijs verzamelen tegen de stropers en samenwerken met internationale organisaties en regeringen om de stropers te stoppen. Benieuwd naar het schip. Bekijk hieronder de video:

Tewaterlating

Op 1 juli is het nieuwe patrouilleschip Ocean Warrior te water gelaten in de haven van Antalya in Turkije. Bekijk hier de tewaterlating: