“Nu kan mijn zieke moeder hopelijk bij onze bruiloft zijn”

Half juli was live via Facebook te zien hoe de 20-jarige Lars uit Beverwijk werd verrast met de Postcode Straatprijs. Ambassadeur Gaston Starreveld maakte Lars en zijn vriend Bert in één klap 25.000 euro rijker. “Dit bedrag komt op een super moment”, reageerde Lars. “Ik ben namelijk net ten huwelijk gevraagd door mijn vriend!”

Een dag na de overhandiging van de gouden envelop, liggen Lars en Bert pas om zes uur ’s ochtends in bed. “We zijn inmiddels weer een beetje van de schrik bekomen hoor”, vertelt Lars met een schorre stem, “maar we zijn helemaal gesloopt! We zaten natuurlijk de hele dag in spanning door de prijs. En daarna moesten we allebei nog tot vroeg in de ochtend werken.”

Aanzoek in Lissabon

Lars en Bart werken in dezelfde club in Amsterdam. Maar dat is niet waar ze elkaar van kennen. “We hebben elkaar twee jaar geleden ontmoet via een dating-site.” Een succesvolle match, zo werd afgelopen oktober wel duidelijk. “Bert heeft mij toen in Lissabon ten huwelijk gevraagd!”

Timing kon niet beter

Die gouden envelop van Gaston komt dus mooi van pas. Maar ook om een andere reden had de timing van deze prijs niet beter gekund. Lars: “Mijn moeder is ontzettend ziek. Ze gaat ook niet meer beter worden, ze heeft net haar laatste chemo gehad. Dankzij dit bedrag kunnen we het huwelijk naar voren schuiven. Dan kan zij er hopelijk nog bij zijn.”

De liefde groots vieren in het klein

En hoe hun grote dag eruit komt te zien, daar hebben de heren wel ideeën over. “Niet groot”, vertelt Lars. We trouwen gewoon lekker in Nederland en we willen het klein houden. De liefde vieren met de mensen die er voor ons echt toe doen. Dan zijn wij helemaal gelukkig.”

“Hallo opa en oma, ik ben Ben”

Rechie (29) uit Son en Breugel won in 2015 de Postcode Straatprijs. Zij speelt mee met twee loten en won maar liefst 50.000 euro! Over een bestemming voor het geld hoefde zij niet lang na te denken: “Ik wil mijn pasgeboren zoontje voorstellen aan zijn opa en oma op de Filipijnen.”

De van oorsprong Filipijnse Rechie woont sinds vier jaar in Nederland. Rechie werkt als serveerster en postbezorger in Son en Breugel en is gelukkig met haar man Jeroen. Tot grote vreugde kreeg het stel vorig jaar hun eerste kind. Een zoontje genaamd Ben.

Familie is niet te koop

Een kindje erbij is niet alleen heel gezellig, maar ook duur. Daarom is de prijs van 50.000 euro meer dan welkom. Maar dat is niet het belangrijkste voor Rechie. Veel belangrijker is dat ze nu vliegtickets kan betalen voor haar man Jeroen, éénjarige zoontje Ben en zichzelf: “We willen Ben heel graag voorstellen aan zijn opa en oma op de Filipijnen. Door de enorme afstand hebben zij elkaar nog nooit gezien.” Rechie en Jeroen kunnen niet wachten. Want er gaat niets boven familie!

Ben is ziek

Het plan was om snel inentingen te halen voor de kleine Ben en in december van dit jaar al af te reizen naar de Filipijnen. Maar de reis wordt iets uitgesteld, vertelt Rechie. “Twee weken na zijn geboorte, kreeg Ben last van uitslag op zijn huid. Inmiddels is duidelijk dat hij een allergie heeft. Wat het precies is, is nog niet bekend. Dat moet de dermatoloog ons vertellen. Daarom stellen we de reis uit. Waarschijnlijk gaan we nu in februari. Maar het allerbelangrijkste is dat Ben helemaal gezond is als hij zijn opa en oma ontmoet!”