Aflatoun

 

Met unieke lesprogramma’s zorgt Aflatoundat jongeren in meer dan honderd landen later op eigen benen kunnen staan. Zelfs als ze hun school niet afmaken. Zowel op school als buiten schooltijd helpt Aflatoun jongeren om zelfbewust en financieel zelfredzaam te worden. Met innovatieve lessen over geld, ondernemen en sociale vaardigheden. In het Aflateen+ -programma is er extra aandacht voor meisjes van 12 tot 18 jaar, omdat zij nog vaak worden gediscrimineerd en achtergesteld.  

 

 

Innovatief programma

Wereldwijd maken miljoenen tieners hun middelbare school niet af. Aflatoun wil zorgen dat ze toch een toekomst voor zichzelf kunnen uitstippelen. Kinderen en jongeren leren stap-voor-stap hoe je een zelfbewuste, onafhankelijke wereldburger wordt. Dit interactieve onderwijs voor 3 tot 24-jarigen, een combinatie van sociaal en financieel onderwijs, is door de universiteiten van Harvard en Stanford uitgeroepen tot het meest innovatieve lesprogramma. 

Aandacht voor meisjes

Het Aflateen+ curriculum van Aflatoun besteedt speciale aandacht aan meisjes van 12 tot 18 jaar, die vaak extra kwetsbaar zijn. Seksuele voorlichting, hulp bij belangrijke levenskeuzes, omgaan met geld en leren ondernemen zijn vaste onderdelen van de Aflateen+ methode. Het afgelopen jaar zijn er in diverse landen weer tientallen partnerorganisaties getraind in de Aflateen+ methode, waarmee jaarlijks een half miljoen tieners worden bereikt. 

Samen het verschil maken

Aflatoun is één van de meer dan honderd organisaties die wij dankzij onze deelnemers kunnen ondersteunen. De afgelopen vijf jaar ontving Aflatoun een bijdrage van € 2,5 miljoen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 6,2 miljard aan goede doelen kunnen schenken.
Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl