Liefde kent geen leeftijd

Morgen wordt Amsterdam Pride, het wereldberoemde feest van liefde, tolerantie en diversiteit, afgesloten met de grote botenparade. Ook veel oudere LHBTI+’ers willen de liefde graag vieren. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor hun zichtbaarheid. Er zijn nog altijd veel lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en andere ouderen die zich onzichtbaar voelen. Ze groeiden op in een andere tijd. En hebben hun liefde, geaardheid en identiteit vaak verborgen gehouden, uit angst voor negatieve reacties. Laat die tijd voor altijd voorbij zijn.

Voor alle ouderen

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. Is dat echt nodig? Reken maar. In bijna elke straat in Nederland woont wel een ouder iemand die zich eenzaam voelt. 1 op de 2 ouderen heeft vaak last van gevoelens van eenzaamheid. Het Nationaal Ouderenfonds heeft praktische oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken.

Volop activiteiten 

Het Nationaal Ouderenfonds stimuleert actief ouder worden door fondsen te werven voor allerlei projecten en activiteiten. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd die ouderen bij elkaar brengen. Zoals gezellig samen breien, met elkaar in beweging blijven, culturele activiteiten of samen op pad gaan met de bus.
Het Ouderenfonds is er voor iedereen op leeftijd. En zet zich dus ook in voor LHBTI+ ouderen.

Samen het verschil maken

Het Nationaal Ouderenfonds ontving de afgelopen vijf jaar een totale bijdrage van ruim € 1,4 miljoen. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen.
Samen met organisaties zoals het Ouderenfonds werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl