We hebben een bijzondere bestemming voor u deze maand: het Humanity House in Den Haag. Huis van hulpvaardigheid en medemenselijkheid. Een museum en een ontmoetingsplek, waar u welkom bent voor live-interviews, debatten, tentoonstellingen, festivals en filmavonden.

Een greep uit het programma:

1. Helden van het Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis, founder van het Humanity House, bestaat 150 jaar. Kijk naar ‘Helden van Het Rode Kruis’. In vijftien indrukwekkende filmpjes, met acteurs van het Nationale Toneel, ontmoet u diverse Rode Kruis vrijwilligers. Zoals Sara Hudig die in 1870 gewonde soldaten verzorgde. Maar ook Corry Zutphen, die hulp verleende tijdens de Volendamse nieuwjaarsbrand in 2001.

2. Documentaires kijken op het terras

Elke donderdag in augustus een 'must-see documentary' en een spreker. In de Buitenbios, op ons mooie terras. Laat u inspireren door 'dromers en dwarsdenkers'! In de Buitenbios agenda leest u meer hierover.

3. Voel wat een vluchteling voelt

Heeft u de tijd? Maak dan ook de ervaringsreis: kruip in de huid van een vluchteling. Geschikt, leerzaam en heel bijzonder voor kinderen vanaf 10 jaar. Geen tijd voor een tripje naar Den Haag?  Luister naar indrukwekkende vluchtverhalen in de Humanity House podcast-serie.

Wij steunen helden en heldinnen

Al meer dan 20 jaar steunt de Postcode Loterij het Nederlandse Rode Kruis en haar 30.000 vrijwilligers. Tot nu toe ontving het Rode Kruis € 90,6 miljoen voor het verlenen van hulp aan mensen in nood.