We komen ook op plekken zonder postcode

Dit kalfje werd geboren nadat 27 Zuid-Afrikaanse neushoorns werden uitgezet in het Zinave National Park in Mozambique. Waar ze, na veertig jaar afwezigheid, alle ruimte krijgen en beschermd zijn tegen stroperij. Alweer een belangrijke stap op weg naar gezonde aantallen neushoorns in Afrika. Drijvende kracht achter hun verhuizing is Peace Parks Foundation. De organisatie die onze steun krijgt voor hun Rhino Protection Programme, dat wordt ingezet in Zuid-Afrika - het thuisland van ‘s werelds grootste neushoornpopulatie.

Toename

Om neushoorns voor de toekomstige generaties te bewaren is het noodzakelijk om een populatie van voldoende omvang uit te zetten. En die vervolgens met man en macht te beschermen tegen stropers en jagers. Uiteindelijk moeten er veertig dieren in het Zinave Park komen, zodat hun aantal in het park – en straks ook elders – verder kan toenemen.  

Ook andere dieren

De herintroductie van de neushoorns in Mozambique is de kroon op een ‘rewilding’ programma, waarbij Peace Parks Foundation samenwerkt met de regering. Veertien verschillende diersoorten kwamen terug. Dat is ook goed voor de lokale bevolking. Mensen leren bijvoorbeeld hoe je natuurgebied duurzaam beheert en hoe je een goede boterham kunt verdienen aan verantwoord toerisme.

Samen het verschil maken

Peace Parks Foundation ontving over de afgelopen vijf jaar een bijdrage van ruim € 9,7 miljoen. In 2021 steunden onze deelnemers meer dan 175 goede doelen. Samen met organisaties zoals Peace Parks Foundation werken we aan een rechtvaardige, groene en gezonde wereld voor iedereen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.