Hoe is het nu met?

Daniel (Winnaar Postcode Loterij Miljoenenjacht 2011) -
“Ons gezin ging door een zware tijd negen jaar geleden. Mijn vrouw was ernstig ziek, en ook financieel hadden we het moeilijk sinds we onze zaak hadden moeten sluiten. Toen onze zoon van dertien ook nog een ongeluk kreeg en op de intensive care belandde, was dat de zoveelste tegenslag. Gelukkig verliep zijn herstel goed en vond ik een nieuwe baan, maar we hadden veel geld verloren en met mijn vrouw ging het steeds slechter. En toen viel er een uitnodiging voor Miljoenenjacht door de brievenbus…”

Bizar toeval

"Omdat mijn vrouw niet mee kon naar de opname, vertrok ik samen met een vriend naar de studio. Tijdens de autorit van Veenendaal naar Amsterdam luisterde ik met een half oor naar het radioprogramma dat op de achtergrond aanstond. Er werd besproken waarover Toon Hermans nou eigenlijk zong in zijn klassieker ‘Wat ruist daar door het struikgewas?’ waarna een uitgebreide uitleg volgde. Ik kon mijn oren bijna niet geloven toen Linda even later in de studio precies deze vraag stelde. Ik had voor die ochtend geen idee gehad, maar kon het antwoord (Napoleon) nu razendsnel invullen. En zo stond ik dus ineens naast Linda. Een bizar toeval, of misschien zelfs meer dan dat.”

Een gokker, of toch niet?

“Je weet dat je de studio uit kunt stappen met een enorm bedrag, maar dat het net zo makkelijk de andere kant op kan gaan. Ik ben best wel een gokker en dacht altijd dat als ik ooit aan die desk zou staan, ik het hele spel uit zou spelen. Dat bleek toch niet zo te zijn toen de bank € 192.000 bood… Ik wist dat dit bedrag voor ons genoeg zou zijn om uit de schulden te komen en besloot te stoppen. Uiteindelijk bleek er 2.5 miljoen euro in mijn koffer te zitten, maar spijt van mijn keuze heb ik nooit gehad. Of nou ja, een heel klein beetje dan!”

Rollercoaster

“Mijn vrouw overleed niet lang na de uitzending. Zij heeft er helaas dus niet meer van kunnen genieten, maar voor onze kinderen en mij heeft de prijs in deze tijd zo’n verschil gemaakt. Ik kon een paar maanden verlof opnemen en met zijn drieën zijn we een tijdje op reis geweest. Eerst naar een camping in Frankrijk waar we als gezin vaker waren geweest, en uiteindelijk naar Martinique. Hier genoten we van het strand, hebben we walvissen gezien, en vooral veel met elkaar gepraat. Dat soort momenten zijn niet in geld uit te drukken. Deze rollercoasterperiode heeft me meer dan ooit laten inzien dat gezondheid het allerbelangrijkste is, maar deze prijs kwam voor ons op precies het juiste moment.” •

Staat u binnenkort ook naast Linda in de studio?

4 oktober is de Jubileumshow van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Wilt u kans maken op één van de laatste felbegeerde studioplekken, een BMW of een van de vele andere prijzen? Speel dan nú het online Miljoenenjachtspel. GRATIS voor deelnemers van de Postcode Loterij.

START GRATIS HET SPEL