"Je eigen rommel ruim je toch op?", zo hebben wij het geleerd. Toch ligt ons strand vol met dingen die we dagelijks gebruiken. En wat op het strand ligt stroomt ook in onze oceanen, dit komt jaarlijks neer op 8 miljoen ton aan plastic. Een wereldwijd probleem voor mens en dier. Op zaterdag 25 augustus organiseren we daarom het Postcode Loterij Schoon Strand-evenement in Zandvoort. Samen steken we onze handen uit de mouwen voor een stukje schoon strand. Helpt u mee?

Postcode Loterij Schoon Strand

Tijdens het evenement op zaterdag 25 augustus leggen we een route van 4,8 km af om het strand van Zandvoort weer schoon te maken! Het belooft een waanzinnig leuke dag te worden, met naast het opruimen nog vele andere activiteiten.

Programma

VOL: inschrijven is helaas niet meer mogelijk!

We beginnen de dag bij Paviljoen Ahoi in Zandvoort. Daar staat om 10:00 uur koffie/thee en wat lekkers voor u klaar. Daarnaast kunt u meedoen aan verschillende activiteiten en meer leren en ontdekken over het werk van onze goede doelen.

Na een korte uitleg over de dag stappen we de bus in om naar de startlocatie te rijden waarna we beginnen met de tocht. Halverwege de tocht staat er op het strand een heerlijke lunch voor u klaar. We verwachten uiteindelijk tussen 15:00 en 16:00 uur weer in Zandvoort aan te komen.

Om 16:00 uur start het eindfeest en sluiten we dag feestelijk af met een borrel en een spetterend optreden. Rond 17:00 uur is het evenement afgelopen en krijgt u een presentje mee als dank voor uw hulp. We gaan er een speciale dag van maken!

Bekijk hier alle praktische informatie

*deelname aan dit evenement is gratis

Stichting de Noordzee

Dit initiatief van Stichting de Noordzee, een van de goede doelen van de Postcode Loterij, heeft de afgelopen jaren met bijna 10.000 vrijwilligers al 72.355 kg afval opgeruimd. Dat zijn 10.000 volle vuilniszakken!! Als je die allemaal op elkaar zou stapelen bereik je gemakkelijk een hoogte van 8000 m, ruim veertig keer zo hoog als de Euromast. Per 100 m liggen er gemiddeld zo’n 370 vervuilende afval items op het strand, een volle vuilniszak met een gewicht van gemiddeld 6,9 kg.

Lees hier meer over Stichting de Noordzee