Save the Children start reddingsactie

Elke dag wagen tientallen gevluchte kinderen in propvolle, gammele bootjes de overtocht naar een beter leven. De reis naar veiligheid duurt dagenlang en is levensgevaarlijk. De kinderen reizen zonder familie, reddingsvest of voedsel. Uitgedroogd, maar drijfnat en ijskoud door het zeewater zitten ze dicht op elkaar. Sommigen hebben geluk, anderen zullen door de gevaarlijke reis nooit hun plaats van bestemming bereiken.

Daarom start Save the Children de actie: Search & Rescue. Het doel: de kinderen vinden op zee, voordat het te laat is en ze een veilige plek en gespecialiseerde hulp geven. Vanaf september vaart er een reddingsschip op de wateren tussen Libië en Italië om de vluchtelingen op te vangen. Mede dankzij uw deelname kan Save the Children de gevluchte kinderen helpen en kan het schip worden bevoorraad met medische apparatuur, voedsel, dekens, reddingsmaterialen en speelgoed.

De hulpverleners varen met kleine bootjes naar de ronddobberende vluchtelingenboten en brengen de drenkelingen naar het grote schip om vervolgens naar Italië te varen. Op het schip worden de kinderen opgevangen door artsen en hulpverleners, met dekens, drinkwater, voedsel en droge kleren. Aangekomen in Italië worden de kinderen begeleid naar een veilige plek.

Sinds de start van de samenwerking heeft Save the Children al €15,7 miljoen mogen ontvangen voor het helpen van de meest kwetsbare kinderen in de wereld.