Als er mensen in nood zijn, geef je hulp

Mensen in nood, die help je. Waar ook ter wereld. Dat is het onwrikbare uitgangspunt van het Rode Kruis. Dus tijdens de coronacrisis, die zoveel mensen sociaal en financieel in het nauw brengt, schiet het Rode Kruis ook te hulp in Nederland. Meer dan 114.000 vrijwilligers en Ready2 Helpers delen door het hele land voedselpakketten en boodschappenkaarten uit. Ze ondersteunen de zorg. Of helpen met vaccineren. Dankzij het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is hulp altijd dichtbij.  

Overal paraat

De maatschappelijke impact van corona is nog steeds enorm. Gelukkig komen de energieke vrijwilligers van het Rode Kruis in actie. Met (voedsel)hulp aan mensen die door de crisis nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Meer dan 17 miljoen Rode Kruis vrijwilligers over de hele wereld helpen hun medemensen in nood. Met hart en ziel en al meer dan 150 jaar.

Levens redden

Er voltrekken zich jaarlijks gemiddeld tweehonderd natuurrampen en op vele plekken zijn oorlogen of conflicten aan de gang. Het Rode Kruis helpt direct, dankzij de inzet van de miljoenen vrijwilligers. De noodhulp die geboden wordt hangt uiteraard af van situatie. Een aardbeving vraagt om andere hulp dan een burgeroorlog of voedselcrisis. Maar mensenlevens redden en zorgen voor de eerste levensbehoeften staan altijd voorop.

Samen het verschil maken

Tijdens de coronacrisis is hulp van organisaties zoals het Nederlandse Rode Kruis van levensbelang. Daarom ontvingen zij een schenking van ruim € 3 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij het Nederlandse Rode Kruis en ruim 150 andere organisaties financieel blijven ondersteunen. Sinds de oprichting in 1989 heeft de Postcode Loterij al ruim € 7,1 miljard aan goede doelen kunnen schenken.

Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl