Ondanks alles toch een veilige plek

In Libanon wonen 700.000 Syrische kinderen met hun families. Ze zijn erheen gevlucht vanwege de verwoestende oorlog in hun land. Met psychosociale oefeningen en spelvormen leert War Child de kinderen om te gaan met hun angst, boosheid en stress. Zo creëert War Child, fysiek en emotioneel, een veilige plek voor hen. Daarnaast is er het Shield-onderwijsprogramma. Waarbij de kinderen niet alleen leren rekenen, lezen en schrijven, maar bijvoorbeeld ook hoe je lastige, alledaagse situaties aanpakt.

Verwerken

Kinderen hebben recht op bescherming, op een leven zonder angst en trauma’s. War Child neemt het op voor honderdduizenden kinderen die opgroeien te midden van oorlog en geweld. En richt zich daarbij op de natuurlijke veerkracht van kinderen. Met een bewezen combinatie van psychosociale steun, bescherming en onderwijs helpt War Child hen bij het verwerken van hun vaak vreselijke ervaringen.

Impact

War Child werkt niet alleen met kinderen, maar ook met hun ouders of verzorgers, leerkrachten en de gemeenschap waarin ze leven. Op die manier is de impact van de War Child aanpak maximaal. De methodes en resultaten worden regelmatig geëvalueerd en, wanneer dat nodig is, aangepast. Want kinderen hebben recht op het allerbeste.

Samen het verschil maken

War Child ontvangt dit jaar een bijdrage van € 1,35 miljoen. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast War Child meer dan 150 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,1 miljard aan goede doelen kunnen schenken. Samen voor een betere wereld.