Schone Rivieren Expeditie – 15 & 16 oktober

De Postcode Loterij en IVN Natuureducatie nodigen u uit om het Nederlandse rivierengebied te ontdekken! Op 15 of 16 oktober bent u welkom op één van de zes locaties verspreid door heel Nederland.

Alle beschikbare plekken voor de Schone Rivieren Expeditie zijn helaas vergeven. Op naar plasticvrije rivieren!

Onder leiding van ervaren natuurgidsen ervaart u de schoonheid van het rivierengebied, maar ziet u ook de gevolgen van plasticvervuiling. De gidsen leren u het landschap lezen: welke planten groeien er, welke dieren leven er en hoe kunt u de invloed van mensen in deze uiterwaarden herkennen? Uiteraard steken we onderweg ook onze handen uit de mouwen, zodat we de natuur meteen weer een stukje schoner achterlaten. U ontvangt van ons een afvalknijper (die u mee naar huis mag nemen), handschoenen en een vuilniszak. Trek comfortabele wandelschoenen aan en ga mee op pad!

Tijdens de rivierexpeditie kunt u meedoen met een quiz, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Elke rivierexpeditie wordt afgesloten met een drankje en hapje. De expedities zijn leuk voor het hele gezin (vanaf 8 jaar).

Schone Rivieren

Het project Schone Rivieren, waar de organisaties IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation samenwerken met consumenten, bedrijven en overheden, wordt gesteund door de Postcode Loterij. Zo werken we samen aan ons doel: plasticvrije rivieren in 2030.