De bescherming die ze verdienen

SOS Kinderdorpen geeft kinderen de bescherming die ze nodig hebben. Door hun families te ondersteunen. Of een omgeving te creëren die voelt als familie. Ook in Oekraïne komt SOS Kinderdorpen in actie. Zo werden de gevluchte Elena en haar kinderen opgevangen in buurland Roemenië. Met noodhulp, opvang en psychosociale steun helpt SOS Kinderdorpen nog vele andere Oekraïense kinderen en hun families. Het belangrijkste doel: een omgeving bieden waar kinderen kunnen spelen, lachen en leren. Veilig en beschermd.

Al 20 jaar

In Oekraïne, waar het al sinds 2013 onrustig was door conflicten in het oosten van het land, is SOS Kinderdorpen al 20 jaar actief. SOS Kinderdorpen richt zich ook daar specifiek op de kinderen en families. Met diverse partners biedt de organisatie hulp en bijstand aan bijvoorbeeld binnenlands ontheemden, pleegfamilies, kinderen met een handicap of mentale gezondheidsproblemen en mensen zonder inkomen die worstelen om te overleven.

Elk kind een familie

SOS Kinderdorpen ondersteunt al 70 jaar kwetsbare kinderen binnen hun eigen familie. Maar als dat niet mogelijk is, en kinderen er helemaal alleen voorstaan, worden ze opgenomen in een warme SOS familie. In honderden SOS dorpen over de hele wereld kunnen kinderen zich zo ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. Omringd door liefde, aandacht en medische zorg. De meesten hebben later een eigen gezin, een baan en kijken positief terug op hun jeugd.

Samen het verschil maken

SOS Kinderdorpen ontvangt dit jaar een bijdrage van € 1.350.000,-. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast SOS Kinderdorpen meer dan 175 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.