Spannende zoektocht naar 5 miljoen

Al toen Thomas de brief met de uitnodiging voor Miljoenenjacht op de deurmat kreeg en hij zich samen met zijn vrouw Karina opgaf voor een plek in de studio, zei hij tegen zijn vrouw: “Ik heb een heel apart gevoel. Ik heb het gevoel dat ik achter de desk kom te staan.” Dat voorgevoel bleek te kloppen: hij belandde in de finale en ging met een bedrag van 214.000 euro naar huis.

Een pure gok!

Het begon allemaal bij de schattingsvragen aan het begin van de tv-show. “Het was een vraag die ging over het gebruik van hashtags en die wist ik écht niet. Het was een pure gok, maar toen Linda de Mol het juiste antwoord noemde, besefte ik dat ik er wel heel dichtbij zat. Toen zag ik de camera’s draaien en wist ik: ik ben door naar de volgende ronde!”

Thomas koos inderdaad voor een plek achter de desk in de volgende ronde en dat bleek een goede zet: hij eindigde als één van de twee halve finalisten. En ook die ronde overleeft hij door het goede antwoord te geven op de rekenvraag. Hij schakelt zijn tegenstander Jeffrey uit en belandt in de finale, aan de desk bij Linda de Mol.

“Er gaat zoveel door je heen!”

“Het is echt onbegrijpelijk wat er op zo’n moment gebeurt. Er gaat zoveel door je heen. Je beseft het eigenlijk helemaal niet en ik moet zeggen dat het eigenlijk nog steeds niet helemaal is geland. Het is zo onwerkelijk!”

Ik heb het gevoel dat ik achter de desk kom te staan.

Over het koffernummer waarmee hij speelt, hoeft hij niet lang na te denken. “Als ik mee mag doen, dan kies ik koffernummer 19.”, zo bedacht Thomas nog voordat hij de studio binnenstapte. En zo geschiedde. In de bewuste koffer bleek 50 euro te zitten, maar hij weet het spel wel zó te spelen dat de bank met een bod van 214.000 euro komt. Een bod wat hij niet kan weigeren.

Wensen in vervulling

“Mijn hobby is motorrijden, dus een nieuwe motor staat zeker hoog op mijn verlanglijstje. Ook willen mijn vrouw en ik al lange tijd de benedenverdieping en slaapkamer verbouwen. Een grote wens van mijn vrouw is om nog eens met het hele gezin op vakantie te gaan. Deze drie dingen kunnen we nu gewoon gaan doen! Dat is een heerlijk gevoel.”

En volgende week kan het zo maar zijn dat Winston bij u voor de deur staat. Kijk aanstaande zondag om 20.00 uur naar Postcode Loterij Miljoenenjacht op RTL4.