Vogelen is niet langer het exclusieve domein van turende mannen met baarden en groene jasjes. Steeds meer jonge mensen – ook veel vrouwen! - trekken naar bos, duin en heide om vogels te kijken. De verrekijkers zijn niet aan te slepen in de winkel van de Vogelbescherming. Vogelen is hip, hot en happening! Eigenlijk niet zo gek. Want het is ontspannend, je bent lekker buiten en het is gewoon heel erg leuk.

Nederland vogelland

Al die kersverse vogelaars ontdekken dat Nederland een fantastisch vogelland is. Je hoeft zeker niet naar verre landen om bijzondere vogels te zien. Bij ons vind je vele soorten weide-, water-, roof- en tuinvogels. Van de kleine karekiet tot zwarte stern, van zomertaling tot gekraagde roodstaart. Laatst is er zelfs een zeldzame slangenarend gespot bij het Naardermeer!  

Wil je ook gaan vogelen?

Laat je inspireren door dit artikel + filmpje. En check wat je nodig hebt voor succesvol vogelen.

Goed nieuws

De groeiende populariteit van het vogelen is goed nieuws voor de vogels. En voor Vogelbescherming. Hoe meer mensen met vogels bezig zijn, hoe meer aandacht voor de bescherming van vogels! Vogelbescherming komt al sinds 1899 op voor vogels en hun leefgebieden. De Postcode Loterij helpt graag en steunde Vogelbescherming sinds 1996 met in totaal € 43 miljoen.