Het nieuwe TV-seizoen van de Postcode Loterij is gestart! In het nieuwe programma ‘Bestemming…’ reizen Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull af naar verschillende bestemmingen ter wereld. Gedurende zes afleveringen is te zien hoe de ambassadeurs meelopen met verschillende projecten van een goed doel, dat wordt gesteund door de Postcode Loterij. Ver weg, maar ook dichtbij huis.

an tevoren weten de zes Postcode Loterij-ambassadeurs wat de bestemming is, maar niet om welk goed doel het gaat. Het enige dat vaststaat is dat hulp ter plaatse hard nodig is. De persoonlijke reisverslagen van de ambassadeurs geven een onthullende en soms onthutsende kijk in een wereld die vaak onzichtbaar blijft.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering van ‘Bestemming…’ reist Caroline Tensen naar Ethiopië. In Afrika is een ramp van ongekende omvang gaande. Door de ergste droogte in 50 jaar mislukken de oogsten. Extreme droogte in Ethiopië brengt de levens van 10 miljoen mensen in gevaar. Caroline ziet hoe de bevolking noodhulp krijgt van Cordaid in de vorm van voedsel, water en medicijnen. Zij beschreef het als één van haar zwaarste reizen: “Ik ging op pad met een gezondheidswerker van Cordaid.  Ik was stil van wat ik daar zag Zoveel ondervoede kinderen. Ze hebben vaak niets te eten. Die honger… daar zal ik nooit aan wennen. Zo’n 50.000  kinderen en zwangere vrouwen in dit gebied  zijn ondervoed. Gelukkig helpt Cordaid met medicijnen, water en voedsel. En krijgen kinderen, zwangere vrouwen en jonge moeders die ondervoed zijn extra voedselhulp. Cordaid doet dat op de meest afgelegen plekken op aarde.

Bestemming... is vanaf zondag 2 oktober zes weken lang te zien om 23.30 uur bij RTL 4.