Let op! Valse prijzenberichten in omloop

We hebben berichten ontvangen van deelnemers dat zij worden benaderd met het winnen van een prijs in KuCoin, een digitale munt, en dat men voor ontvangst van de geldprijs een bedrag moet overmaken. Deze berichten zijn vals en niet van ons afkomstig. We vragen onze deelnemers nooit om geld naar ons over te maken wanneer zij een prijs hebben gewonnen.  

Mensen worden benaderd per brief, telefoon, WhatsApp en/of mail. Zij krijgen te horen dat ze een grote geldprijs hebben gewonnen die in KuCoin wordt uitbetaald. Zij zouden een app moeten downloaden en worden gevraagd een betaling te doen vóór ontvangst van het prijzengeld.

De Postcode Loterij vraagt nooit om een betaling voor het uitkeren van een prijs. Geldprijzen worden automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer waarvan de inleg wordt afgeschreven. We roepen onze deelnemers op hier niet op in te gaan en melding te maken bij onze klantenservice via 088 0201010.

We vinden het vervelend dat dit gebeurt en houden het nauwlettend in de gaten. Wanneer u twijfelt over de echtheid van een telefoongesprek, een brief of een bericht via e-mail, social media of ander kanaal kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via 088 0201010.