Van je eigen buurt tot in het verste bos

Vogelvriendelijke tuinen in de stad. Samen met onze boeren weidevogels beschermen. Vogelbescherming zit nooit stil. En vandaag begint de Nationale Vogelweek: een mooi moment om te kijken wat er in ons land rondvliegt en fladdert. Wat zijn dat voor meesjes in uw achtertuin? Welke roofvogel zweeft daar hoog boven de polder? Ook dit jaar gaat u met Vogelbescherming weer goed voorbereid op pad. Op mijnvogelweek.nl vindt u excursies, vogelroutes en een handige vogelvinder. Veel plezier met spotten!

Perfecte week

Hé, wat vliegt daar? Tot en met 15 mei is het Nationale Vogelweek én meivakantie. Kortom, de perfecte week om op pad te gaan en te ontdekken welke kleine, grote, zeldzame en vreemde vogels zich thuis voelen in Nederland. De zwarte stern, de tureluur, de zeearend – je kunt ze allemaal tegenkomen. Maar ook dichterbij huis, in de tuin of op het balkon, blijven zangvogels, kauwen en duiven je verbazen.

Overal actief

Vogelbescherming verbindt mensen, bedrijven en instellingen om vogels en natuur te beschermen. In de stad, op het platteland en in belangrijke natuurgebieden. En van de achtertuin tot in Afrika, want ook buiten ons land maakt Vogelbescherming zich sterk voor onze gevleugelde vrienden. Met partners zoals BirdLife International is Vogelbescherming actief in meer dan honderd landen.

Samen het verschil maken

Vogelbescherming ontvangt een jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij. Dankzij onze deelnemers kunnen wij naast Vogelbescherming   meer dan 175 andere organisaties ondersteunen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij in 1989 hebben we al ruim € 7,3 miljard aan goede doelen kunnen schenken.