Vandaag (10 oktober 2017) is het alweer de negende Dag van de Duurzaamheid. Duurzaam is de toekomst. Daarbij is duurzaamheid ook inspirerend en goed voor de economie. Urgenda, de initiatiefnemer van deze dag, laat vandaag opnieuw zien dat iedereen makkelijk duurzaam kan doen. Veel mensen zijn al lekker bezig. Doe ook mee!

Heel Nederland doet mee

Er zijn talloze activiteiten door het hele land. U kunt shoppen op een Duurzaamheidsmarkt bij u in de buurt. Het duurzame station Utrecht Centraal ontdekken of kennismaken met wasbare luiers. Van het Stadsbuffet in Schiedam tot een rondleiding in het Voedselbos van Oostkapelle. Overal is iets duurzaams te doen. Laat u inspireren door alle verrassende duurzame ideeën en activiteiten.

Elke dag duurzaam

U kunt vandaag natuurlijk ook zelf in actie komen. Heel eenvoudig! Regel bijvoorbeeld een vegetarische lunch op kantoor. Ga boodschappen doen op de fiets. Koop ecologische, Fairtrade of biologisch afbreekbare producten. Kortom, geniet vandaag (en morgen) van een duurzame dag!

Urgenda wordt sinds 2013 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft Urgenda in totaal 4,7 miljoen euro ontvangen.