Hoe is het nu met?

Frank uit Boekelo won in 2011 € 280.000,- in de finale van Miljoenenjacht: “Het hele dorp was al weken in rep en roer, ze mochten naar de opnames van Miljoenenjacht. Zelf stond ik op de reservelijst. Een dag van tevoren werd ik gebeld of ik ook mee wilde. Mijn vrouw kon helaas niet mee, want ze had al een uitje van haar werk. Snel trommelde ik mijn zwager op. Hoe had ik ooit kunnen bedenken dat ik naast Linda zou komen te staan?”

Geen gokker

“Eigenlijk is hele spel als een waas aan mij voorbijgegaan. Doordat mijn tegenstander de optelsom verkeerd had, kwam ik in de finale terecht. Pas toen realiseerde ik mij dat het menens was. Daar stond ik dan zonder tactiek. Ik besloot de koffers in oplopende volgorde open te maken. Mijn zwager, Bertus, is helemaal geen gokker. Hij riep bij elk bod dat ik moest stoppen. Gelukkig luisterde ik niet gelijk!”

Niemand die mij geloofde

“Op de terugweg naar huis heb ik mijn vrouw, moeder en zus gebeld om het nieuws te vertellen. Alle drie zeiden ze: ‘het zal wel!’ Ik kon ze niet overtuigen. Eenmaal thuis, toen ze de glitterrestanten in mijn haar zagen en ik de cheque liet zien, geloofden ze mij pas. De volgende dag wist het hele dorp het. Voor even was ik beroemd.”

Nuchtere tukker

“Ik ga al jaren met mijn vrouw en zoon op vakantie naar Gran Canaria. Deze prijs heeft daar niks aan veranderd. Wel heb ik meteen na de uitzending ons vaste hotel opgebeld om te zeggen dat we nu ook met de Kerstdagen zouden komen. Zo konden we even in alle rust wennen aan het idee dat ik gewonnen had. Toch is dit het meest impulsieve wat ik met het geld gedaan heb. Ik ben en blijf toch een nuchtere tukker. Waarom zou je gek doen als je dat anders ook nooit doet?”

Bedankt Linda

“Eigenlijk zouden we de keuken van ons huis gaan renoveren. Na de vakantie hebben we de keukenboer opgebeld met de boodschap: laat maar zitten die keuken, we gaan opzoek naar een nieuw huis! Na lang wikken en wegen hebben we een nieuw appartement in het dorp gekocht. Dat hadden we al veel eerder moeten doen. Nog elke dag wanneer we het balkon opstappen, roepen we: bedankt Linda!” •