Respectvol samenleven. Vertrouwen. Vooruitgang. Dat is alleen mogelijk zolang er vrede heerst. Daarom steunt de Postcode Loterij PAX en de Nationale Vredesweek die PAX elk jaar organiseert. De Vredesweek duurt van 16 september tot en met zondag 24 september a.s. Bezoek een festival in de buurt. Loop mee met een Walk of Peace. Kom naar het Manifeest. En word deze week een ambassadeur van de vrede!

De kracht van verbeelding

Het thema van de Vredesweek is ‘De kracht van verbeelding’. Verbeeldingskracht geeft hoop. Stelt je in staat te dromen. Samen te zoeken naar wat ons bindt in plaats van verdeelt. Gebruik je verbeelding en laat je inspireren op vredesweek.nl.

Bekijk de preview van de Nationale Vredesweek 2017.

Betrokken burgers

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden – denk aan Oekraïne, Syrië, Zuid-Soedan  - en betrokken Nederlanders werkt PAX al ruim 60 jaar aan een vreedzame wereld. PAX heeft ook Ambassades van Vrede in Nederland: lokale groepen die o.a. het werk van dappere vredesactivisten onder de aandacht brengen.

 PAX wordt sinds 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Dankzij onze deelnemers ontving PAX tot nu toe 6,3 miljoen euro van de loterij.