Benieuwd naar de verschillende culturen in ons land? Zaterdag 24 september is het open azc dag. De mogelijkheid voor u om kennis te maken met vluchtelingen in uw buurt! Deze landelijke open dag wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door VluchtelingenWerk Nederland en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Meer dan honderd asielzoekerscentra openen hun deuren voor publiek. Dit jaar is het thema 'De Ontmoeting'. Het programma op de diverse locaties is verschillend, maar bij elke locatie zijn er rondleidingen, creatieve workshops, hapjes en drankjes uit landen over de hele wereld en kunt u genieten van verschillende muziekstijlen. Ook voor de kinderen zijn er speciale activiteiten. Alle deelnemende asielzoekerscentra zijn geopend van 12.00 tot 16.00 uur

Wilt u weten welke asielzoekerscentra er in uw buurt zijn? Kijk dan op www.openazc.nl en geef u direct op!

VluchtelingenWerk Nederland

Sinds 1990 wordt VluchtelingenWerk Nederland door de Postcode Loterij gesteund en heeft sinds de samenwerking al 265,2 miljoen euro mogen ontvangen. Dit geld zet VluchtelingenWerk Nederland in voor de begeleiding van vluchtelingen tijdens hun asielprocedure, zodat zij een nieuw bestaan kunnen opbouwen.