Wie zet u in het zonnetje?

Maandag 5 september is het de Dag van de Liefdadigheid. Zoals de naam al doet vermoeden vieren we op deze dag de naastenliefde. Het moment om eens goed om u heen te kijken en die persoon te bedanken die altijd voor u klaarstaat.

De Dag van de Liefdadigheid werd in 2013 in het leven geroepen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en valt samen met de verjaardag van het overlijden van Moeder Teresa. Zij zette zich in voor de armste en meest kwetsbare mensen in de samenleving. En spoorde anderen aan om hetzelfde te doen overal ter wereld.

De Verenigde Naties vinden dat liefdadigheid en vrijwilligerswerk de gevolgen van armoede beduidend kunnen verzachten. Daarom steunen zij allerlei initiatieven die bijdragen aan deze dag. Organisaties zoals UNICEF en het VN-vrijwilligersprogramma sporen wereldwijd mensen aan om betrokken te raken en actief hun steentje bij te dragen als vrijwilliger. Ook voor de Postcode Loterij is deze dag een mooi moment om extra aandacht te schenken aan al die vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor goededoelenorganisaties. Zonder hun inzet konden veel  bijzondere projecten niet worden gerealiseerd. Zij maken het verschil.