Wij zijn onder de indruk. Hiervan.

Een overzicht van initiatieven van onze goede doelen

Al onze goede doelen doen hun uiterste best om juist in deze tijden hun steentje bij te blijven dragen. Van Het Rode Kruis tot het Oranje Fonds. Mede dankzij uw steun hebben zij mooie initiatieven opgezet:

Artsen zonder Grenzen

De teams van Artsen zonder Grenzen hebben ruim 40 jaar ervaring in het bestrijden van ziekte-uitbraken, en boden voor de coronacrisis al medische noodhulp in 70 landen. In deze landen komt de coronacrisis bovenop bestaande crises als oorlog en conflict, ondervoeding en andere epidemieën. In Europa sprongen hun teams bij om de zorg te ondersteunen. In crisisgebieden schaalden zij hun hulp op: van voorlichting geven, behandelen van coronapatiënten, trainen van zorgpersoneel tot opzetten van speciale isolatie- en behandelcentra. Daarnaast doen zij alles in hun macht om ervoor te zorgen dat zij hulp kunnen blijven bieden aan mensen die andere, levensreddende zorg nodig hebben.

Bekijk het overzicht

Rode Kruis

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Ook in deze moeilijke tijd. De verspreiding van het coronavirus zorgt voor veel vragen en onzekerheid. Daarom heeft het Rode Kruis een hulplijn geopend: 070 44 55 888. Mensen kunnen hier terecht voor een luisterend oor, advies of praktische vragen. Het nummer is van maandag t/m vrijdag te bereiken tussen 9.00 – 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Meer informatie

Voedselbanken Nederland

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Meer dan 11.000 vrijwilligers delen elke week eten uit aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Zij zamelen veelal voedsel in dat anders verspild zou worden. Ook in deze moeilijke omstandigheden blijven de voedselbanken en haar vrijwilligers zich inspannen om zoveel mogelijk mensen te helpen. Weten hoe u kunt helpen?

Kijk hier

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt het belangrijk dat kwetsbare mensen en ouderen niet vergeten worden. Daarom geven ze nu een gratis kaartenset weg, die u kan sturen naar mensen in uw omgeving die dat in deze tijd goed kunnen gebruiken.  Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor staat in deze crisistijd.

Stuurt u een kaartje?

UNICEF

Thuis is meestal de plek waar kinderen hun vrije tijd doorbrengen. Maar sinds de scholensluiting moeten ze ineens, net als honderdduizenden volwassenen, thuis aan de bak. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw kinderen ook thuis blijven leren? UNICEF heeft veel lesmaterialen online staan en helpt u als ouders op weg.

Naar het lesmateriaal

War Child

Al 25 jaar lang biedt War Child psychosociale steun aan kinderen in conflictgebieden. Nu, tijdens de coronacrisis, zetten zij hun ervaring en methodes in om kinderen in quarantaine te helpen ontspannen met bewegingsactiviteiten. Elke dag plaatst War Child een nieuwe video met TeamUp-trainingstips.

Doet u mee?

Stichting Kinderpostzegels

Door de huidige maatregelen zitten kinderen en gezinnen noodgedwongen thuis. Dit is moeilijk voor alle kinderen en in het bijzonder voor kwetsbare kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. Om hen door deze periode te helpen heeft Stichting Kinderpostzegels samen met Stichting Het Vergeten Kind een crisisfonds opgericht: Samen Sterk voor Kwetsbare Kinderen.

Meer informatie

Wereld Natuur Fonds

In de huidige omstandigheden kunnen kinderen niet meer naar school en zitten zij noodgedwongen thuis. Het Wereld Natuur Fonds heeft daarom speciaal lesmateriaal ‘Toekomstkunde’ beschikbaar gesteld om zo vanuit huis meer te leren over natuur, duurzaamheid en wilde dieren. Het materiaal is gericht op leerlingen uit groep 5 t/m 8 en de kinderen kunnen er zelfstandig mee aan de slag. Klik hieronder om het lesmateriaal te downloaden.

Naar lesmateriaal

Dierenbescherming Nederland

Zorg ook goed voor uw (huis)dieren. Mocht u ziek raken, is het belangrijk dat de zorg voor een huisdier wel doorgaat. Lees deze handige tips van de Dierenbescherming.

Naar de tips

Natuurmonumenten

Om te voorkomen dat mensen massaal naar natuurgebieden komen om te recreëren, brengt Natuurmonumenten de natuur bij u thuis. Momenteel kunt u virtueel door negentien bijzondere natuurgebieden wandelen via Google Street View. Ook heeft Natuurmonumenten een live-verbinding met de ‘Leperlaarcam’, zodat u zo’n vijfentwintig broedende lepelaarkoppels kunt volgen.

Maak een 'wandeling

Free Press Unlimited

In de huidige omstandigheden hebben we meer dan ooit behoefte aan betrouwbare informatie. Wereldwijd doen journalisten (Nederlands en niet-Nederlands) verslag van het coronavirus. Sommige regeringen die de informatiestroom willen controleren, treden hard op tegen deze journalisten. Daarom komt Free Press Unlimited op voor deze kwetsbare groep en doet zij er alles aan om ervoor te zorgen dat de journalisten hun werk kunnen blijven doen.

Meer informatie