Winnaarsverhaal Jorrit

Het was een dag om nooit te vergeten voor de 38-jarige Jorrit uit Lelystad. Hij werd tijdens een videogesprek door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verrast met een cheque van 50.000 euro. “Ik was verbouwereerd en het drong niet direct tot me door wat er eigenlijk gebeurde”, vertelt Jorrit als we met hem terugblikken op deze speciale dag.

Jorrit vertelt: “Ik was net klaar met mijn wandeling toen ik werd gebeld door de Postcode Loterij. Ze vroegen of ik tijd had om te videobellen.” Nog voordat Jorrit het wist, zat hij in een videoverbinding met Gaston: “Ik had nog net niet mijn sleutel in het slot gestoken, toen Gaston ineens tevoorschijn kwam met een gouden enveloppe”. Gaston belde natuurlijk niet voor niks en haalde een cheque van 50.000 euro tevoorschijn. “Ik was verbouwereerd. Het was natuurlijk heel apart om het zo digitaal te horen dus het drong nog niet helemaal tot mij door. Toen ik het had laten bezinken dacht ik: ‘het was écht Gaston die in het beeld sprong. Ik heb gewoon écht gewonnen’”.

Sauna voor in de tuin

Jorrit heeft al een mooie nieuwe aanwinst in de tuin staan: “We hebben een sauna voor in de tuin gekocht. De eerste twee weken waren we niet weg te slaan uit de sauna. We hebben er heel veel plezier van.” Maar het blijft niet alleen bij de sauna: “We willen heel graag een camper. Mijn vrouw en ik vinden het heerlijk om met de camper te reizen. Het idee dat we er zo in kunnen springen en wel zien waar we terechtkomen, vinden we heerlijk.” Jorrit heeft al een aantal bestemmingen in zijn hoofd: “Noorwegen en Zweden staan hoog op mijn verlanglijstje!”