Winnaarsverhaal John uit Haaksbergen

Het was een avond om nooit meer te vergeten voor de 66-jarige John uit Haaksbergen. Hij wist vorig seizoen van Miljoenenjacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’ een bedrag van €347.000 bij elkaar te spelen. Wij blikten samen met John terug.  

Tot zijn grote verbazing won John een studioplaats voor Miljoenenjacht. Hij had echter nooit gedacht dat hij daadwerkelijk degene zou zijn die die avond het ‘Gouden Koffer Spel’ zou gaan spelen. Hij kijkt terug op een mooie dag:  “Het was een geweldige ervaring. Ik had natuurlijk nooit kunnen bedenken dat ik in de finale naast Linda de Mol koffertjes zou staan openmaken.”

De finale begon niet voorspoedig voor John: in de eerste koffer die hij opende, zat meteen het hoogste bedrag van 5 miljoen euro. John:  “Dat was wel even schrikken! Ik raakte gelukkig niet in paniek. Het heeft me uiteindelijk een mooi resultaat opgeleverd. Ik had het niet anders willen spelen.”

Wensen

Tijdens het finalespel kwam John’s wensenlijst aan bod. Hij is een muziekliefhebber en wilde graag zijn gitarencollectie uitbreiden. Verder was hij toe aan een nieuwe auto en wilde hij zijn broer in Australië opzoeken. Hoever is John met zijn wensenlijst gekomen? “Die nieuwe auto is er gekomen en daar ben ik heel blij mee! Ik heb inmiddels ook al een nieuwe gitaar aangeschaft en er zullen er nog wel een aantal volgen. We hebben ook nét een nieuwe badkamer besteld. Eigenlijk zijn al mijn wensen uitgekomen. Ik had alleen nog graag naar mijn broer in Australië gewild, maar dat is iets voor de lange termijn.”

Een moment om nooit te vergeten

Eén moment staat John het meeste bij: “Na de uitzending zat ik in de auto terug naar Haaksbergen. Mijn vrouw Herma had toen nog geen idee wat er allemaal was gebeurd. Ik had haar expres nog niet gebeld omdat ik haar wilde verrassen. Toen ik aanbelde en met de mooie cheque kwam aanlopen, wist Herma niet wat ze zag. Ze was zo blij verrast. Het was een moment dat ik nooit meer zal vergeten.”

Genieten

John geniet ondertussen goed van het leven: “Ik ben sinds eind mei met pensioen, dus ik heb nu veel vrije tijd. Daarnaast heb ik dankzij de Postcode Loterij ook nog eens een aardig bedrag op de bank staan. Het kan echt niet beter. Herma en ik gaan er samen goed van genieten!”