Winnaarsverhaal Frans uit Wierden

In het najaar van 2020, nu een jaar geleden, ging Frans uit Wierden samen met zijn vrouw Jolanda nietsvermoedend naar de studio van Miljoenenjacht. Uiteindelijk schopte hij het tot de finale, waar hij bloednerveus het ‘Gouden Koffer Spel’ naast Linda de Mol speelde. Bij een bedrag van € 265.000,- besloot hij uit het spel te stappen en met één druk op de knop verliet hij de studio met een tonnenbedrag. Hoe gaat het nu met hem en hoe kijkt hij terug op dit avontuur? Wij spraken erover met Frans.   

Frans kijkt terug op een mooi Miljoenenjacht-avontuur: “Deze ervaring vergeet ik nooit meer! Onderweg naar de studio gaat er van alles door je heen. Je hoopt natuurlijk met een mooie prijs naar huis te gaan, maar Jolanda en ik wilden er vooral een leuke dag van maken.”

Maar het werd veel meer dan dat: “Je verwacht nooit dat je daadwerkelijk in de finale terechtkomt en zo’n mooi bedrag mee naar huis neemt. Ik was hartstikke nerveus toen ik naast Linda de Mol stond. Achteraf dacht ik: ‘had ik niet iets meer kunnen ontspannen?’ Maar dat heb je écht niet in de hand als je daar eenmaal staat. ”

Grote wens

Tijdens de finale wist Frans één ding zeker: hij ging met koffer 21 spelen. De dag dat hij en zijn vrouw Jolanda jarig zijn, moest de gelukskoffer zijn. Uiteindelijk bleek in de koffer geen miljoenenbedrag te zitten, maar slechts 0,20 euro. Toch lukte het Frans een mooie deal met de bank te sluiten en zijn koffer te verkopen voor een bedrag van € 265.000,-.

Daarmee kon de grote wens van -een nieuwe keuken mét kookeiland - uitkomen. Frans vertelt: “Onze grote wens is uitgekomen. De keuken mét kookeiland is binnen en daar genieten we nog elke dag van!”

Trouwe kijker

Frans is nog steeds een trouwe Miljoenenjacht-kijker: “Ik kijk nog steeds elke zondag naar Miljoenenjacht. Het blijft een bizar idee dat ik daar een jaar geleden ook stond. Het was een dag om nooit meer te vergeten.”